Meny

Regler for kommentering i ABC Nyheter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Debatt om saker og hendelser er viktig for demokratiet, men det er også viktig at debatten er saklig uten sjikane, uønsket språkbruk eller personangrep. Derfor blir debatten hos ABC Nyheter overvåket av moderatorer som fjerner uønskede innlegg. Husk imidlertid at din ytringsfrihet ikke betyr at vi må publisere det du mener.

ABC Nyheter vil som hovedregel ikke slette debattinnlegg i ettertid, selv om debattanten ønsker det.

Du har selv et ansvar for å holde debatten slik den bør være. Uønsket adferd i debattfeltene kan og vil medføre utestengelse.

Redaksjonen forbeholder seg retten til ikke å åpne for debatt av enkelte artikler som vi erfaringsmessig vet vil utløse uønskede debattformer.

ABC Nyheters debattregler

Dette er reglene for debatt hos ABC Nyheter. Brudd vil kunne føre til at debattinnlegg slettes og i verste fall at du utestenges fra debattfeltene.

1) Vi bruker debattverktøyet Disqus. Vi oppfordrer alle til å registrere seg med fullt og riktig navn.

2) Kommenter i en rolig og sivilisert tone.

3) Hold deg til emnet som diskuteres. Personlige angrep og ærekrenkelser vil bli slettet.

4) Innlegget ditt blir umiddelbart tilgjengelig for andre debattanter når du har publisert det.

5) Innlegget ditt kan komme til å bli brukt i andre sammenhenger i ABC Nyheter, for eksempel i sammendrag av debatter om enkelte emner. Det kan også bety at andre medier kan komme til å referere det du skriver både nå og senere. Det vil også være lett tilgjengelig i Google for dine framtidige arbeidsgivere.

6) Ikke skriv mer enn 500 anslag.

7) Innlegg med lenker til sider med pornografisk, kjønnsdiskriminerende eller rasistisk innhold vil bli fjernet. Det samme gjelder lenker til innhold som ikke har med den debatterte saken å gjøre.

8) Krenkende innlegg mot pårørende eller berørte personer vil bli slettet.

9) Dersom det ikke har betydning i sammenhengen vil kommentarer om etniske grupper, kjønn, seksuell legning, politisk tilhørighet, yrke eller religion bli slettet.

10) Innlegg med bannskap eller obskøne ord vil bli fjernet.

11) Rene tulle-innlegg eller innlegg som ikke har noe med tema å gjøre, vil bli slettet.

12) Det er forbudt å fremme kommersielle budskap, eller annen spam i kommentarfeltet.

13) Trusler, sladder, sjikane eller løgn vil bli slettet.

14) Oppfordring til lovstridige handlinger vil bli slettet.

15) Urettmessig publisering av materiale som er opphavsrettslig beskyttet vil bli slettet.

Modereringen

Modereringen av debatten i ABC Nyheter følger norsk lov og ellers pressens regler slik de er nedfelt i Vær Varsom-plakaten og Tekstreklameplakaten.

Det betyr at ABC Nyheter står fritt til å slette enkeltinnlegg, holde debattfeltet stengt på noen artikler eller stenge kommentarfeltet uten nærmere begrunnelse dersom debatten sporer av.

Vi forbeholder oss også retten til å nekte enkeltpersoner å kommentere dersom de ikke følger disse reglene eller opptrer med falsk profil.

Den som legger ut et innlegg som bryter mot loven, kan bli personlig ansvarlig for det.

Vi vil gjerne ha din hjelp til å finne og slette innlegg som bryter mot dette regelverket. Etter hvert innlegg kan du "flagge" innlegget dersom du finner det upassende eller støtende, og våre moderatorer vil da gi det særskilt oppmerksomhet.

Populært