Meny

SV: Regjeringen framstår som blottet for mål

SV-leder Audun Lysbakken mener regjeringen mangler handlekraft i klimapolitikken. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV er skuffet over at regjeringen ikke vil fastsette nasjonale mål for klimautslipp, men heller knytter seg til EUs kvotesystem.

– Regjeringen varsler at de legger fram klimamål i dag, men det er det motsatte de gjør. Regjeringen framstår blottet for mål og handlekraft. Her er det ingen nasjonale mål, ingen nasjonal styring og ingen nye tiltak å spore i klimapolitikken, sier partileder Audun Lysbakken.

Uten nasjonale mål har norsk klimapolitikk ikke lenger noen styring, mener han.

– Regjeringen påstår de skal kutte 40 prosent, men hva norske utslipp skal være i 2030, det har de et klokkeklart svar på: Vi aner ikke. Og det gjelder både totalt i Norge og innen viktige sektorer som olje og transport, sier Lysbakken.

Les også: Regjeringen vil kutte norske klimautslipp

Han etterspør dessuten hvilke tiltak regjeringen vil bruke for å nå utslippsmålet.

– Regjeringer setter ikke klare mål for hvordan og hvor mye vi skal kutte utslipp i petroleumssektor og transportsektor. De har ingen strategi for hvordan norsk industri kan fortsette å kutte utslipp, som er et av norsk industris viktigste globale konkurransefortrinn. I norsk klimapolitikk har regjeringen sluppet rattet, sier Lysbakken.

Populært