Meny

Mistet rett til å være lege etter åtte år med klager

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det måtte flere rettssaker, et vell av klager og fire tilsynssaker til før Statens helsetilsyn fratok 45-åringen retten til å drive som lege i Norge.

I løpet av sin legekarriere i Stavanger fikk den 45 år gamle mannen mange og omfattende klager.

Klagene har gått ut på at han ikke møtte på arbeid, at han skal ha gått fra arbeid med pasienter på venteværelset og at han villig skal ha delt sine personlige problemer med pasientene i så stor grad at de ikke kom til orde under konsultasjonene.

Gjennom flere år har Stavanger Aftenblad fulgt de mange tilsynssakene og konfliktene rundt legen, som ikke har ønsket å si noe om sakene eller har vært utilgjengelig for kommentar.

Ringte spåkoner på vakt

Bekymringsmeldinger fra kolleger og pasienter begynte å komme inn kort tid etter at mannen fikk fastlegeavtale i Stavanger i 2006.

Legen har også en rekke økonomiske søksmål mot seg, en promilledom og en klage fordi han skal ha lagt an på en kvinnelig pasient. Ved Rogaland A-senter skal han ha brukt rusinstitusjonens vakttelefon til å ringe spåkoner mens han hadde vakt. Han skal også ha sovnet i telefonen mens han snakket med en pasient.

Flere tilsynssaker

Den første tilsynssaken ble avsluttet uten reaksjon i 2008, klagene til tross. I 2009 kom en ny tilsynssak, også denne uten reaksjon, men Stavanger kommune sa opp fastlegeavtalen med ham.

Mannen jobbet en stund ved Rogaland A-senter, men mistet jobben der i 2013 etter «grenseoverskridende atferd overfor pasienter og uforsvarlig håndtering av pasientopplysninger.» Til tross for at vilkåret for å frata ham retten til å være lege var til stede, fikk han fortsette med begrenset autorisasjon etter dette.

I mars i fjor reiste legen på ferie og skal ikke ha kommet tilbake. I desember vedtok Helsetilsynet at mannen ikke lenger får drive som lege i Norge.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus