Meny

10.000 søkte om jobb som paintball-blink

SPESIELL JOBB: Jobben som levende skyteskive for testing av paintballkuler, fikk svært mange søkere. En søker mener han er egnet fordi han er feit, og dermed lett å treffe. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

10.000 mennesker fra hele verden har søkt på jobb som levende blink for testing av paintball-kuler.

Det er den britiske paintball-kjeden UKPaintball som har utlyst jobben, som har en årslønn på drøyt 450.000 kroner. Responsen har vært enorm.

– Denne utrolige responsen var noe av det siste vi hadde regnet med da vi la ut annonsen, sier UKPaintballs eier Justin Toohig.

– Vi kunne ikke forestille oss at så mange mennesker i Storbritannia og andre steder ønsket å ha det å bli skutt på som levebrød, sier han.

UKPaintball driver over 60 paintball-anlegg i Storbritannia og ønsker å finne ut hvilken effekt ulike typer kuler har på dem som blir truffet. Jobben vil nok kunne resultere i ett og annet blåmerke, men livet risikerer man ikke.

Les også: Er du kvalifisert til verdens vanskeligste jobb?

Søkerne har listet opp mange egenskaper som de mener bidrar til å gjøre dem svært velegnet for jobben.

Én søker forteller at han er feit og derfor svært lett å treffe, mens en annen skryter på seg solid erfaring med skytevåpen fra sin tid som soldat.

Den tidligere assistenten til en tryllekunstner har også lyst på jobben og forteller i søknaden at han en gang holdt på å bli skutt på ordentlig under et trylleshow som gikk forferdelig galt.

– Det kommer til å bli litt av en jobb å gå gjennom tusenvis av søknader for så til slutt å sitte igjen med bare én, medgir Toohig.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus