Meny

Mann trolig død etter å ha blitt skylt på sjøen

Leteaksjonen nord for Haugesund ble avblåst onsdag kveld, og en 32-åring antas å være omkommet. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet antar at en latvisk mann i 30-årene som onsdag ble skylt på sjøen nord for Haugesund onsdag, er omkommet.

Haugaland og Sunnhordland politidistrikt opplyste klokken 19.30 at redningsaksjonen i Bogshamn var avblåst og at søk etter en antatt omkommet vil bli vurdert på et senere tidspunkt.

Den savnede er en 32 år gammel mann fra Latvia, ifølge politiet.

Ulykken skal ha skjedd ved 15-tiden, men politiet fikk ikke melding om hendelsen før klokken 16.54.

– Et følge på fire befant seg i området da den ene ble tatt av bølgene, sier politiets innsatsleder Knut Gjærde til Haugesunds Avis.

Ifølge innsatslederen lette de andre i følget en stund på egen hånd før de varslet politiet, noe som er årsaken til at politiet ikke ble varslet før et par timer etter at mannen havnet i sjøen.

På grunn av språkutfordringer ble det først meldt at to personer hadde havnet i sjøen, og at den ene var kommet seg på land – men dette viste seg å ikke stemme.

Både redningshelikopter, redningsskøyte, politi, dykkere og ambulanse deltok i søket.

Operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt sier til NTB at leteforholdene var svært krevende, med grov sjø med bølger opp mot fire meter og sterk vind.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus