Gjerningsmann skal ha vært kvinneklær og parykkItaliener siktet for drap og drapsforsøk

Bilder: TV 2
Bilder: TV 2
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 47 år gammel mann er siktet for forsettlig drap og drapsforsøk etter voldsepisoden på Etterstad lørdag kveld. Mannen er etterlyst og politiet går ut med bilde av ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Etterstad-drapet:
  • Lørdag 15. november ble to personer funnet hardt skadd i oppgangen til boligen sin på Etterstad i Oslo.
  • Den ene av de skadde, en 40 år gammel mann, døde senere på sykehus. Tilstanden til samboeren, en mann i 30-årene, blir betegnet som alvorlig, men stabil.
  • Politiet har siktet en 47 år gammel italiener for drap og drapsforsøk. Mannen er etterlyst nasjonalt og internasjonalt.
  • Drapsmannen var trolig iført kvinneklær da drapet skjedde. En lys parykk og en leopardmønstret jakke er funnet i terrenget ved Alnaelva.
  • Det har tidligere vært en relasjon mellom den siktede og mannen som ble alvorlig skadd, ifølge politiet.
  • Politiet har opprettet en tipstelefon med nummer 22 66 96 00 i forbindelse med hendelsen.

En 40 år gammel mann døde av skadene han ble påført, mens en mann i 30-årene ligger svært alvorlig skadd på sykehus. Tilstanden er stabil, ifølge politiet.

Drapsmannen var trolig kledd i kvinneklær: en lys, langhåret parykk og en leopardmønstret jakke, i forbindelse med drapet. Dette er blitt funnet i terrenget ved Alnaelva. Politiet vil derfor gjerne ha kontakt med folk som har sett en person med slike klær, enten før eller etter drapet.

– Den siktede er etterlyst nasjonalt og internasjonalt, og vi har vært i kontakt med italiensk politi, opplyser politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt.

Hørte rop om hjelp

Hendelsen skal ha funnet sted innendørs i trappeoppgangen i bygget der den drepte og den skadde bodde.

Politiet har gått ut med navn og bilde på den 47 år gamle italieneren de mener står bak knivangrepene. Foto: PolitietPolitiet har gått ut med navn og bilde på den 47 år gamle italieneren de mener står bak knivangrepene. Foto: Politiet

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Åstedet bærer preg av at de har blitt angrepet. Dette har trolig skjedd i forbindelse med at de har kommet hjem fra reise. Begge var påført omfattende skader, sier politiinspektøren.

Hun opplyser at skadene var påført med et «redskap», men ønsket ikke å utdype dette. Tidligere har politiet uttalt at det skal ha blitt brukt kniv eller et stikk- eller huggvåpen.

Det var naboer som hørte bråk og rop om hjelp, som varslet politiet klokken 22.49.

Relasjon

Den drepte er en 40 år gammel mann fra Oslo som var bosatt på adressen. Mannen som ligger hardt skadd på sykehus, hadde et forhold til den drepte 40-åringen. Begge er norske statsborgere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 47 år gammel italieneen som er etterlyst skal ifølge politiet ha vært ikledd dameklær og parykk da han utførte udåden. Foto: PolitietDen 47 år gammel italieneen som er etterlyst skal ifølge politiet ha vært ikledd dameklær og parykk da han utførte udåden. Foto: Politiet

Politiet opplyser at det tidligere har vært en relasjon mellom den siktede og mannen som ligger hardt skadd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siktede skal ha bodd og jobbet i Oslo. Ingen av de involverte er kjenninger av politiet.

Politiet ønsker ikke gå ut med mer informasjon om skadene de to er påført. Heller ikke hva som kan være motivet ønsker politiet å si noe om.

– Slik det fremstår nå virker ikke dette som et angrep på tilfeldige offer, sier Metlid.

Ber om tips

Politiet har søkt etter gjerningsmannen i løpet av natten og søndag formiddag, uten resultat.

– Når vi nå går ut med denne informasjonen er det med håp om at vi skal få pågrepet den antatte gjerningspersonen, sier Metlid.

– I tillegg til opplysninger om denne personen, er vi ute etter opplysninger fra stedet. All informasjon og vitneobservasjoner er av interesse, legger hun til.

En tipstelefon er opprettet hos Oslo-politiet med nummer 22669600.