Meny

22. juli-penger ikke delt ut – kommunene søkte ikke

Trond Henry Blattmann er ikke fornøyd med at mange kommuner har unnlatt å søke om midler fra den siste 22. juli-potten. Arkivfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor ble 50 millioner kroner ekstra stilt til disposisjon til kommuner rammet av Utøya, men bare noen få kommuner søkte. Dermed ble 32 millioner stående urørt.

Lederen for den nasjonale støttegruppen, Trond Henry Blattmann, kaller kommunenes passivitet en unnlatelsessynd, melder NRK.

– Gi meg den kommunen som får gratispenger og som sier «nei». Den kommunen finnes ikke, normalt sett. Men i denne saken er det slik, sier Blattmann.

Tirsdag viser kanalen en Brennpunkt-dokumentar hvor de blant annet følger pengene, som altså i stor grad ble stående på statens konto.

De siste 50 millionene kom i tillegg til de 130 millioner kronene som allerede var delt ut til rammede kommuner.

Men den siste potten kom med krav om at kommunene aktivt måtte søke, og at pengene måtte gå til konkrete tiltak.

– Vi forlangte en egen, liten linje som sa at det skal rapporteres hvordan pengene er brukt. Den setningen var nok til at kommunene falt av lasset og valgte ikke å søke, mener Blattmann og legger til:

– Her har ikke kommunene gjort jobben sin.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus