Meny

Låsesmed tiltalt for omfattende ID-tyveri

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En låsesmed i Oslo er tiltalt for en rekke tilfeller av identitetstyverier og bedrageri. Rettssaken mot ham starter i Oslo tingrett mandag.

Mannen er tiltalt for å ha stjålet identitetsopplysninger til 65 personer, og 35 av disse skal ha blitt utsatt for svindel, tyveri og bedrageri, ifølge tiltalebeslutningen.

– Vi kjenner ikke til at en enkeltperson har stått tiltalt for så mange forhold som gjelder ID-tyverier tidligere, sier politiadvokat Tom Hamnes ved Sentrum politistasjon til NRK.

Mannen, som har erkjent straffskyld på samtlige tiltalepunkter, skal ved flere av tilfellene ha hatt nøkler som gjorde at han kunne komme seg inn i oppganger og postkasser. Han er tiltalt for å ha stjålet rundt 100.000 kroner og for bedrageri av rundt 600.000 kroner. Han er også tiltalt for forsøk på tyveri på rundt 150.000 kroner og forsøk på bedrageri av i overkant av 2,7 millioner kroner.

Saken er berammet fram til 19. september.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus