Meny

Kommune får 100.000 kroner i mobbebot

Kommune får 100.000 kroner i mobbebot

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyanger kommune har fått en bot på 100.000 kroner for ikke å ha grepet inn i alvorlig mobbing på en skole i kommunen. Det er første gang en norsk kommune får en slik bot.

Kommunen ble politianmeldt i 2013 av foreldrene til to elever ved Høyanger skole. De mente elevene ikke fikk tilstrekkelig oppfølging, og at kommunen visste om at det foregikk langvarig psykisk og fysisk mobbing ved skolen.

– Politimesteren i Sogn og Fjordane har vedtatt å gi Høyanger kommune en foretaksstraff på 100.000 kroner etter de to politisakene som startet vinteren 2013 og høsten 2013, sier kommunens rådmann Arve Varden til NRK.

Foreldrene til den ene eleven politianmeldte kommunen etter at sønnen deres ble truet med kniv på skolen. Før dette hadde han blant annet blitt holdt under vann i svømmehallen til han mistet pusten, ifølge foreldrene. Saken ble først henlagt, men Statsadvokaten sa at saken skulle etterforskes på nytt.

Etter flere tilsyn fikk kommunen i fjor høst en rekke krav fra Fylkesmannen i Sogn og Fjordane. Ifølge rådmannen er kommunen allerede i gang med å jobbe med flere av problemstillingene som nevnes i begrunnelsen for forelegget.

– Vi er på rett vei for å få på plass et system som skal sørge for at det ikke skjer igjen, sier Varden til NRK.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus