Meny

Far dømt for drapsforsøk på sønn i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 58 år gammel mann er i Oslo tingrett dømt til fem år og seks måneders fengsel for å ha påført sin 32 år gamle sønn et tolv centimeter langt kutt i halsen.

Faren kuttet sønnen i halsen med en kniv, og etterlot deretter sønnen alene i skogen, skriver Aftenposten.

Episoden skjedde i august 2013 i et skogholt i Mærradalen, vest for Husebyleiren i Oslo. I retten fortalte sønnen at han var i sjokk over hva faren hadde gjort, og at han trodde han skulle dø.

Han klarte likevel å slepe seg inn i teltet, der han ringte sin mor, som igjen skaffet ambulanse. Legen som opererte sønnen, konkluderte med at 32-åringen var påført en skade på venstre side av halsen som «kunne ha ført til døden».

Faren og sønnen, som begge er fra Romania, opplyste i retten at de livnærer seg som flaskesamlere, og at de på daværende tidspunkt bodde i hvert sitt telt i skogholtet.

I tillegg til fengselsstraff ble faren dømt til å betale sønnen 150.000 kroner i oppreisningserstatning.

Han ble også dømt til å betale 6.000 kroner i tapt arbeidsfortjeneste, fordi sønnen ikke kunne pante flasker på tre uker.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus