Meny

25-åring dømt for skudd mot sovende nabo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 25 år gammel mann er dømt til to års fengsel for å ha skutt sin sovende nabo. Selv hevder 25-åringen at han skjøt i selvforsvar.

Det var natt til søndag 3. november i fjor at 25-åringen tok seg inn i leiligheten til en 39-årig nabo, og skjøt ham i armen mens han lå og sov i sengen. Nå har Fredrikstad tingrett dømt mannen til to års fengsel, skriver VG.

25-åringen hevdet i Fredrikstad tingrett at han hadde gått inn i leiligheten for å hjelpe en kvinne han mente hadde blitt voldtatt av tre menn. Denne forklaringen om selvforsvar ble imidlertid tilbakevist av kvinnen selv, skriver avisen.

I dommen heter det at 39-åringen var fullstendig forsvarsløs, og at handlingen skjedde uprovosert og hadde karakter av mishandling.

Retten la i skjerpende grad vekt på at skyteepisoden skjedde mens 25-åringen hadde prøvetid for en straff for grovt ran. Retten la også vekt på at skytingen kunne fått langt alvorligere konsekvenser for 39-åringen.

Ved siden av fengsel, må 25-åringen betale offeret 150.000 kroner i erstatning og oppreisning, og også dekke saksomkostningene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus