Meny

Skandaleordføreren vil ha rushjelp

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torontos ordfører Rob Ford sier han tar en pause fra jobben, og søker profesjonell hjelp for å få bukt med rusproblemene.

Canadiske Rob Ford vakte internasjonal oppsikt da han i fjor innrømmet å ha røyket crack-kokain. Siden har skandalene ballet på seg for ordføreren i Canadas største by.

– Jeg har problemer med alkohol og med valgene jeg har tatt under påvirkning av alkohol. Jeg har kjempet med dette en stund nå, sier Ford i en uttalelse onsdag.

Les også:  Rob Ford innrømmer crack-røyking etter skandalevideo

Samtidig omtalte den canadiske avisen The Globe and Mail en ny video som skal være tatt opp sist helg og angivelig viser ordføreren røyke noe som skal være crack.

– Jeg har forsøk å håndtere disse problemene på egen hånd i løpet av det siste året. Jeg vet at jeg trenger profesjonell hjelp og at jeg nå er 100 prosent motivert til å komme meg på rett kurs. Jeg elsker Toronto-folket, jeg elsker å være ordfører og jeg håper dere vil fortsette å stå ved min side, sier Ford i pressemeldingen onsdag.

Les også:  Rob Ford truer med drap i ny video

Anklagene om Fords rusbruk dukket første gang opp i mai i fjor, men etter først å ha nektet blankt, innrømmet Toronto-ordføreren crackrøyking. Innrømmelsen kom i kjølvannet av at politiet fikk tilgang til et videoklipp der han røyker.

Siden innrømmet Ford å ha kjøpt narkotika. Han har nektet å gå av, og bystyret har i stedet fratatt ham mesteparten av makten.

Les også: Crack-ordfører gikk bananas i bystyremøte

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus