Raymond vant 2,5 milliarder i lotteri

B. Raymond Buxton med en sjekk på 425 millioner dollar. Foto: Scanpix/AP.
B. Raymond Buxton med en sjekk på 425 millioner dollar. Foto: Scanpix/AP.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Amerikanske Raymond Buxton står frem etter å ha vunnet 425 millioner dollar (2,5 milliarder kroner) i Powerball-lotteriet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Buxton var den eneste som hadde den riktige tallrekken under trekningen i februar. Tirsdag sto han frem for å hente prisen ved hovedkvarteret til lotteriet i California, melder AP.

– Da det første sjokket gikk over kunne jeg ikke sove på flere dager, sier han i en uttalelse tirsdag. Da vinnertallene ble annonsert sier Buxton at han satt foran dataskjermen sin i vantro. Han kontrollerte kupongen sin om og om igjen.

– Å sitte med en kupong til denne verdien var svært skremmende, sier han. Da han hentet prisen tirsdag var Buxton iført en t-skjorte med bilde av Star Wars-figuren Yoda og påskriften «Luck of the Jedi I have» (Jeg har hell som en Jedi).

Les også: Her lures uteliggeren til å tro at han har vunnet i lotteri

Siden februar har Buxton arbeidet med en advokat og økonomisk rådgiver for å sette opp nye bankkontoer, en veldedig stiftelse og finne ut av skattespørsmål.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kommer til å trives i min nye jobb med å etablere en veldedig stiftelse som skal fokusere på barnehelse, sult blant barn og utdanning, sier Buxton i en uttalelse.

Utover dette planlegger han å holde seg unna medias søkelys. Buxton anslår at han har spilt lotto i 20 år.

Jackpoten 19. februar var den største i Californias historie, og den sjette største i USA noen sinne. Den største premiepotten var på 656 millioner dollar i spillet Mega Millions i 2012.