Meny

Bilfører (19) siktet etter dødsulykke i Lier

To personer omkom og tre ble skadd i en frontkollisjon mellom to biler på fylkesvei 18 i Lier i Buskerud sent lørdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 19 år gammel bilfører er siktet for uaktsomt bildrap etter at et samboerpar i 80-årene mistet livet i en frontkollisjon i Lier sist lørdag.

Politiet i Søndre Buskerud har slått fast at 19-åringen ikke overholdt fartsgrensen, og at han kom over i feil kjørefelt før varebilen han kjørte kolliderte med en personbil sent lørdag kveld, skriver Drammens Tidende.

I personbilen satt en mann (87) og en kvinne (80) som begge omkom. Kvinnens to barnebarn på 17 og 20 år slapp fra kollisjonen med moderate skader.

Den 19 år gamle sjåføren ble mandag siktet for uaktsomt bildrap og forseelser mot veitrafikkloven, opplyser politiadvokat Birgit Austad i Søndre Buskerud politidistrikt til NRK.

19-åringen har rutinemessig avgitt utvidet blodprøve, men den skal ikke være sentral i etterforskningen, ifølge Drammens Tidende.

Politiet har avhørt 19-åringen samt en rekke vitner i saken.

Ulykken skjedde på fylkesvei 18 mellom Lierkroa og Gullaug rundt klokken 23.20 lørdag kveld.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus