Meny

Alpin, Super-G kvinner:

Langt unna for de norske alpinjentene

LANGT BAK: Lotte Smiseth Sejersted ble best av de norske jentene på dagens Super-G. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Lotte Smiseth Sejersted og Ragnhild Mowinckel var sjanseløse på OL-metall i Super-G. Anna Fenninger fra Østerrike var suveren og vant.

Strålende kjøring av Anna Fenninger sørget for gull til Østerrike på jentenes Super-G lørdag morgen.

Skuffede norske jenter

De norske jentene Lotte Smiseth Sejersted og Ragnhild Mowinckel var langt unna medaljer. Sejersted kom i mål 2.28 sek. bak Fenninger mens Mowinckel kom inn 3.01 bak. Sejersted ble numer 14 mens Mowinckel ble nummer 17.

– Kjøringen min var skikkelig, skikkelig dårlig. Jeg kjørte rundt hele veien og tok høyde fire porter før jeg skulle. Herregud, det var ikke noen «höjdare», altså, sa Sejersted til TV 2.

Mowinckel svarte på sin side følgende om hva hun følte om egen kjøring.

– Fint vær i dag, er det ikke?

Fenninger med troen på seg selv

Med startnummer 18 kjørte 24 år gamle Fenninger inn til klar bestetid, og tiden henne gullet 0,55 sekund foran Maria Höfl-Riesch. Den tyske jenta var foran Fenninger på siste mellomtid, men en grov feil sendte henne ned på sølvplass i mål.

- Det var utrolig, jeg vet ikke hva jeg føler nå. Det har vært noen vanskelige dager etter utforen, men jeg hadde troen på meg selv. Jeg tenkte bare at at jeg måtte kjøre fort, sier gullvinner Fenninger til TV 2.

Det ble to medaljer til Østerrike, Nicole Hosp tok bronsen 0.66 sekund bak landsvenninnen.

Det var en svært vanskelig løype og mange av løperne kjørte ut. Sju av de åtte første løpere måtte si takk for seg før mållinjen. Selv de løperne med høye startnummer kunne studere de som kjørte ut krevde Rosa Khutor-traseen flere ofre.

Se fullstendig resultatliste her.

Les alt om OL her

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus