Meny

Reketråler med to om bord savnet på Sørlandet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reketråleren Carina med to mann om bord er savnet utenfor Farsund i Vest-Agder.

Flere fartøyer og et Seaking-helikopter er med i søket som ble satt i gang klokken 20.56 onsdag kveld.

De to savnede mennene er fra Lindesnes-området, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge.

– Dette er en tråler på rundt 15 meter, en trebåt. Den dro ut fra Hille ved Mandal for å fiske reker mellom Lindesnes og Farsund i seks-sju tiden onsdag morgen og siden har ingen hørt fra den, verken på radio eller mobiltelefon, opplyser vakthavende redningsleder Ben Wikøren ved Hovedredningssentralen.

Søket fortsetter natt til torsdag, men værforholdene er dårlige i området.

– Det blåser sterk kuling fra sørøst, det er marginale forhold, sier Wikøren til NTB.

En hollandsk fregatt som var i området leder søket sammen med to redningsskøyter. KV Nornen er på vei fra Kristiansand og er ventet framme i leteområdet natt til torsdag.

– Det skjer fra tid til annen at vi ikke får kontakt med skip, uten at det er noe alvorlig, så vi håper de har søkt nødhavn og er tomme for strøm, sier redningslederen til Fædrelandsvennen.

Avisen Lindesnes har snakket med en person i området som sier at letingen på steder der båten kan har søkt nødhavn ikke har gitt resultater.

– Det er blitt sjekket på steder hvor båten kan ha søkt nødhavn, og man antar at mobildekningen kan være dårlig. Foreløpig uten resultat.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus