Meny

Forsvareren: – Dette blir bare verre for Joshua

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Joshua Frenchs norske forsvarer sier det er uheldig for hans klient at dommen blir utsatt nok en gang.

– Han skulle ikke vært i fengsel, men fått behandling på sykehus. Denne saken er en stor påkjenning på Joshua og jo mer saken utsettes, jo verre er det for ham. Han er veldig syk, sier Hans Marius Graasvold til ABC Nyheter.

Tirsdag ble et brev fra en norsk psykiater lagt fram for retten, noe som førte til at dommeren i saken ba om at saken skulle utsettes til fredag.

– Rapporten som ble lagt frem er ikke beviser fra vår side, men vi håper den belyser hans helsetilstand slik at han får legehjelp, sier advokaten.

– Jeg har forståelse for at de vil skrive ferdig dommen om den ikke var klar, fortsetter han.

Les også: Domsavsigelsen i French-saken utsatt til fredag

– Vanskelig å få tak i

Graasvold mener det haster å skaffe nordmannen legehjelp.

KRITISK: Advokat Hans Marius Graasvold er bekymret for helsetilstanden til Joshua French og mener det er uheldig at saken er utsatt. Foto: NTB scanpixKRITISK: Advokat Hans Marius Graasvold er bekymret for helsetilstanden til Joshua French og mener det er uheldig at saken er utsatt. Foto: NTB scanpix

– Norske leger som har undersøkt ham er klare på at han trenger hjelp. De kongolesiske legene har ikke vært av samme oppfatning, og det har gjort arbeidet vanskelig. Han blir dårligere for hver dag som går.

– Gambler de med livet hans?

– Ja, jeg mener de gjør det. Joshua har vært dårlig i lang tid, men har ikke fått hjelp. Det er kritikkverdig. De har gamblet med helsen hans lenge, sier han til ABC Nyheter.

Graasvold forteller at det har vært vanskelig å få kontakt med French de siste dagene.

– De har på mange måter sperret ham inne uten muligheter for å ha kontakt med andre. Moren har kun fått sett ham et par minutter hver dag, mens den norske generalkonsulen har blitt nektet inngang i fengselet, sier han.

Les også: Joshua French får norsk legehjelp i fengselet

Mener Moland ble dopet ned

Før tirsdagens dag i retten uttalte Frenchs kongolesiske forsvarer Marie André Mwila at han håpet og trodde han hadde klart å overbevise domstolen om at French ikke kan være skyldig i Tjostolv Molands død.

– Jeg har tillit til domstolen og tror dommerne har hørt på meg, sa Mwila til NRK.

Joshua French ble tidligere i høst tiltalt for å ha drept sin venn og cellekamerat Tjostolv Moland. Påtalemyndigheten i Kongo mener at Moland ble dopet ned med sovemedisiner og kvalt på cellen.

Kripos har gjort sine undersøkelser og mener det ikke ligger noe kriminelt bak dødsfallet.

De kaotiske og langtekkelige rettsforhandlingene har pågått i til sammen sju dager, strukket over flere uker.

– Saken har strukket veldig ut i tid fordi det har vært utsettelse på utsettelse, sier Graasvold.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus