Meny

Drapsmann drev svindel for millioner fra cella

DRAPSDØMT: I 2005 ble 37-åringen overført til Bastøy og fikk lettere soningsforhold som sammen med bekjentskapet med den tidligere fengselsbetjenten muliggjorde svindelen. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 37 år gammel drapsdømt mann er dømt til 2,5 års fengsel for omfattende momssvindel. Virksomheten ble drevet fra cella han satt i på Bastøy.

Mannen har sittet sammenhengende i fengsel i 14 år etter at han og en kamerat i 2002 ble dømt til 16 års fengsel for drapet på en drosjesjåfør i Nittedal i 1999.

Nå er han i Nedre Romerike tingrett dømt for ha svindlet staten for 11,1 millioner kroner i momsrefusjon i forbindelse med bruk av falske fakturaer fra et bilverksted i Oslo, skriver Dagbladet. Straffen kommer på toppen av den opprinnelige drapsdommen.

Les også: Etterforsker fangevoktere fra Auschwitz

Fangevokter dømt

Daglig leder i bilverkstedet var en tidligere kvinnelig fangevokter fra Ila landsfengsel som var mannens kjæreste. Hun er dømt til 60 dagers betinget fengsel.

I 2005 ble 37-åringen overført til Bastøy og fikk lettere soningsforhold som sammen med bekjentskapet med den tidligere fengselsbetjenten muliggjorde svindelen.

Mannen er tidligere dømt til sju måneders fengsel for å ha leid ut lokaler til prostituerte i Oslo, også dette gjort under soningen på Bastøy. Hans tidligere kjæreste fikk 150 timers samfunnstjeneste i denne saken.

Prostitusjonssaken ble oppdaget i 2009, og etter dette har mannen sonet i lukkede fengsler uten permisjon.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus