Meny

Wangensten AS trekker tilbake rakfisken - igjen

BAKTERIER: Wangensten AS måtte trekke tilbake enda et parti med rakfisk etter funn av listeriabakterier. Foto: Wangensten AS

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken er funn av farlig bakterie.

– Det er 192 kilo med vakumpakket rakfisk som er solgt gjennom Ica og Norgesgruppen over hele landet. Partiet som nå blir trukket tilbake har allerede gått ut og sikkert spist av de som har kjøpt produktet. Men vi ønsker å advare dem som kanskje har puttet fisken i frysern, sier distriktssjef for mattilsynet i Gjøvik, Ellen Fuglerud til ABC Nyheter.

Wangensten AS trekker tilbake vakuumpakket filet av rakfisk Lot nummer 132 med siste forbruksdag 25.11.2013, skriver matportalen.no

Les også: 1 av 3 norske kyllingsfileter bærer farlig bakterie

Dersom du har kjøpt produktet får du pengene tilbake ved å vise kvittering eller varene der du kjøpte den.

Årsaken er funn av listeriabakterier som kan føre til alvorlig sykdom hos mennesker. Selv små smittedoser kan føre til sykdom og i verste fall død hos eldre, nyfødte og personer med underliggende sykdommer. Individer med nedsatt immunforsvar er mest utsatt, og for gravide kan bakterien medføre abort.

Wangensten AS trakk også tilbake et parti vakuumpakket rakfiskfilet fra samme råvareleverandør i november.

– Det er noe som kan oppstå på slutten før holdbarhetsdatoen på fisken går ut, sier Jørn Wangensten i Wangensten AS til ABC Nyheter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus