Meny

Fikk livstidsdom for drap på datter og tjener

Det indiske ekteparet, som er velstående tannleger, har hele tiden nektet for å ha drept datteren og tjeneren. Foto: EPA/NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et ektepar i India er dømt til fengsel på livstid for å ha drept sin egen tenåringsdatter og en tjener i en sak som har vært svært omtalt i India.

Dommen i saken falt tirsdag, og det velstående ekteparet unnslapp dødsstraff slik aktor krevde, men må belage seg på å tilbringe resten av livet i fengsel.

Paret ble mandag kjent skyldig i å ha skåret over halsen på sin 14 år gamle datter og en av familiens tjenere.

Saken har vært en av de mest oppsiktsvekkende og omtalte i India. Den 14 år gamle jenta ble funnet død i sin egen seng i 2008, og den 45 år gamle tjeneren var først mistenkt for drapet.

Men etter at han dagen etterpå ble funnet død på taket av familiens bolig, ble mistanken rettet mot 14-åringens foreldre. Politiet mente ekteparet drepte begge etter å ha kommet over dem i det som omtales som «en upassende situasjon», og at det kan betegnes som et æresdrap

Ekteparet, som begge er tannleger og tilhører en velstående overklasse, har hele tiden hevdet sin uskyld.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus