Meny

Kvinne siktet for bombetrussel mot Bergen lufthavn

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 44 år gammel kvinne er pågrepet og siktet for å ha ringt inn en bombetrussel mot Bergen lufthavn Flesland.

Trusselen ble ringt inn en gang mellom klokka 22.30 og 23 onsdag kveld. Det førte til at passasjerer som nettopp hadde landet måtte vente i flyene sine. Terminalbygget ble stengt av og flyplassen ble evakuert.

Gammel kjenning

44-åringen, som er en kjenning av politiet, ble pågrepet i sentrum av Bergen klokka 2 natt til torsdag. Politiaksjonen på flyplassen ble avblåst to timer senere.

– Hun avhøres i formiddag. På bakgrunn av det tar vi stilling til om hun skal fremstilles for varetekt eller ikke. Det blir i så fall ikke før fredag, sier politiadvokat Elisabeth Ryen i Hordaland politidistrikt til NTB.

Les også: Siktet 36-åring varslet bombetrussel på Facebook

Kvinnen er anmeldt for overtredelse av straffelovens paragraf 149. Ryen ønsker foreløpig ikke å si noe om den siktede er tilregnelig eller ikke.

– Det økonomiske ansvaret vil bli et tema i den videre etterforskningen dersom det blir satt fram et erstatningskrav mot henne, sier politiadvokaten.

Etterlyst 36-åring

Så sent som mandag ringte en 36 år gammel mann inn en bombetrussel mot Trondheim lufthavn, Værnes. Bombetrusselen lammet trafikken på flyplassen i flere timer.

36-åringen har vært etterlyst av norsk politi siden mai i år og varslet bombetrusselen mot flyplassen på Facebook dagen før.

«Hva blir de økonomiske konsekvensene av å true en flyplass, mon tro?», skrev han søndag kveld, ifølge Adresseavisen. Han skrev videre at han dagen etter ville utløse bombetrusler over hele landet på tilfeldig valgte steder, og noen timer senere mottok Avinor på Værnes en trussel.

Politiet i Bergen var tidlig klar på at det ikke var denne mannen som ringte inn bombetrusselen mot Flesland onsdag kveld.

Ikke tilregnelig

36-åringen som er etterlyst etter mandagens bombetrussel mot Værnes, hevder han oppholder seg i Berlin.

– Den siktede er tidligere dømt for trusler og vold. Vi regner ham ikke for å være tilregnelig og mener han ikke er en reell trussel. Han er psykisk ustabil, sa lensmann Marit Helene Stigen i Stjørdal til NTB mandag kveld.

Les også: Tusen passasjerer evakuert på Værnes lufthavn

Det er ingen sammenheng mellom de to truslene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus