Meny

Ber om fire ukers varetekt for Karmøy-drapet

De kriminaltekniske undersøkelsene i boligen i Vedavågen ble avsluttet søndag. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vil be om fire ukers varetekt for mannen som er siktet for å ha tatt livet av samboeren sin på Karmøy fredag.

39-åringen fremstilles for fengsling i Haugaland tingrett mandag.

– Vi må få litt tid til å etterforske dette. Siktede ble avhørt lørdag, men vi har ikke planlagt flere avhør foreløpig. Nå jobber vi med å avklare om det han har forklart stemmer med de tekniske funnene og andre opplysninger, sier lensmann Marit Ellingsen på Karmøy til NTB.

– Et uhell

39-åringen nekter straffskyld for forsettlig drap på sin 31 år gamle samboer. Hun ble funnet skutt i parets hjem fredag kveld. I avhør har mannen forklart at skuddet gikk av ved et uhell.

Mannen har tidligere gjort det klart at han ikke vil motsette seg fengsling.

– Han erkjenner ikke straffskyld, men er klar over at politiet har en jobb å gjøre. Han håper etterforskningen vil bekrefte hans versjon av hendelsen, både gjennom tekniske og taktiske undersøkelser, sa mannens forsvarer, advokat Odd Arild Helland lørdag.

De kriminaltekniske undersøkelsene i boligen i Vedavågen ble avsluttet søndag. Etterforskerne fortsetter med avhør av vitner som kjente paret og ellers folk i nabolaget.

– Det har foreløpig ikke ført til opplysninger av betydning. Vi fortsetter med avhør, sier lensmannen.

Les også: Samboeren sier skuddet var et uhell

Varslet selv politiet

Den avdøde 31-åringen blir obdusert, og den foreløpige obduksjonsrapporten er ventet om noen få dager.

Det var den siktede samboeren som selv ringte til politiet fredag kveld for å varsle om at kvinnen var skutt. Han ventet i leiligheten til redningspersonell og politi kom, og pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Samboerparet er kjent for politiet fra før fordi de skal ha tilhørt rusmiljøet på Karmøy. Det er ikke kjent om de var ruspåvirket da skytingen skjedde. Det ble tatt blodprøve av den siktede mannen, og politiet avventer nå svar fra analysen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus