Drøyt tre års fengsel for sexfilm med 13-åring

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 22 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til tre år og fem måneders fengsel for å ha hatt sex med en 13 år gammel jente. Mannen, som var 19 da overgrepet skjedde, filmet sexen og la ut filmen på internett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to fikk kontakt via nettstedet deiligst.no, der jenta omgikk aldersgrensen og oppga at hun var 15 år gammel da hun registrerte seg våren 2010. Da sex ble et tema i nettsamtalene med den nå dømte mannen, fortalte hun at hun var jomfru og at hun bare var 13 år gammel.

I løpet av sommeren det året møttes de to flere ganger og hadde sex. Jenta har forklart at hun følte seg presset den første gangen, men at hun ikke sa dette til den da 19 år gamle mannen.

Ved en anledning filmet 19-åringen at de to hadde sex, og høsten 2010 la han den tre minutter lange filmen ut på nettet, til tross for at han hadde lovet å bare ha opptaket på telefonen. Det tok nesten halvannet år før jenta ble klar over at filmen var lagt ut, og våren 2012 ble mannen anmeldt.

I november i fjor dømte Oslo tingrett mannen, som nå er 22 år gammel, til fire års fengsel. Allerede i politiavhør ga han en uforbeholden tilståelse, og etter tingrettsdommen var det bare straffeutmålingen og erstatningsbeløpet som ble anket. Lagmannsretten reduserte altså fengselsstraffen, men fastholdt oppreisningen på 150.000 kroner.