Meny

Tajik villig til å punge ut for nytt Munch-museum

STILLER KRAV: Kulturminister Hadia Tajik lover Munch-penger hvis Oslo kommune klarer å levere en fullverdig søknad. (Foto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nok er nok, mener kulturminister Hadia Tajik (Ap). Hun er villig til å åpne pengebingen og betale for et nytt Munch-museum hvis Oslo kommune klarer å bli enig med seg selv om hvor bygget skal ligge.

– Staten vil stille opp for Munch, sier Tajik til Dagbladet.

Situasjonen har vært fastlåst fordi Oslo kommune ikke har klart å bli enig med seg selv om lokalisering og organisering av museet. Det gikk så langt at kulturbyråd Hallstein Bjercke (V) tidligere i vinter måtte be Hajik om statlig hjelp. Han sendte en søknad om økonomisk støtte og organiseringshjelp. Tajik opplyser at hun gleder seg til å ta grep.

– Jeg er forventningsfull, og utålmodig etter å få lov til å bidra til at et nytt Munch-museum blir reist i Oslo, sier hun.

Hun gir imidlertid ikke Oslo kommune fri tilgang på lommeboka.

– Staten går til det uvanlige skritt at vi forteller hva utfallet av en søknad om støtte kommer til å bli, før vi egentlig har en søknad som det går an å behandle, sier hun, og legger til at kommunen ved å henvende seg til henne, har erkjent at dette er en sak som Oslo-politikerne ikke klarer å håndtere på egen hånd.

Les også: Dronningen drømmer om nytt Munch-museum

– Før vi kan bidra, må Oslo kommune sende inn en fullverdig søknad. Den søknaden vi har fått nå mangler flertall. Den har ikke demokratisk forankring i Oslo kommune, og i tillegg så mangler den noen rent tekniske detaljer som tomtekostnader og infrastruktur. Det må de få på plass, sier hun.

18. mars skal hun og Bjercke møtes for å diskutere saken.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus