Meny

Timosjenko etterforskes for klimasvindel

Ukrainas tidligere statsminister Julia Timosjenko blir etterforsket for brudd på budsjettloven og for maktmisbruk som følge av mistanke om misbruk av inntekter fra handel med klimakvoter. Foto: AP / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ukrainas tidligere statsminister Julia Timosjenko vil bli etterforsket for «misbruk» av inntekter på 1,7 milliarder kroner fra salg av klimakvoter.

Det opplyste påtalemyndigheten i Ukraina onsdag. Saken gjelder bruk av inntekter over statsbudsjettet fra salg av klimakvoter i 2009, og Timosjenko etterforskes for brudd på budsjettloven og for maktmisbruk.

Inntekter på 1,7 milliarder kroner fra kvotesalg kan ifølge påtalemyndigheten ha blitt misbrukt av regjeringen og finansdepartementet, noe som har hatt «alvorlige konsekvenser» for Ukrainas nasjonale interesser.

Ukraina har et overskudd av utslippskvoter som landet kan selge til andre industriland som har påtatt seg utslippsforpliktelser i Kyotoprotokollen.

Julia Timosjenko tapte mot Viktor Janukovitsj i presidentvalget i Ukraina tidligere i år og er nå gått over i opposisjon. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus