Meny

Siktet for forsettlig drap på politimann

Politiet gikk tidlig torsdag morgen til aksjon og pågrep den psykisk ustabile mannen som drepte politibetjent Olav Kildal onsdag ettermiddag. Etter ugjerningen forskanset mannen seg i dette huset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 62 år gamle mannen som stakk ned og drepte politimannen Olav Kildal i Mo i Rana onsdag, er siktet for forsettlig drap.

Påtaleansvarlig Øyvind Rengård ved Salten politidistrikt opplyser at han senere vil komme tilbake til spørsmål med tanke på siktedes helsemessige tilstand. Det er kjent at mannen var psykiatrisk pasient.

Framstilles i Bodø

62-åringen ble torsdag brakt til Bodø. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling i løpet av helgen, opplyser Rengård. Salten politidistrikt har overtatt etterforskningen i saken fra Helgeland politidistrikt, der den avdøde politimannen arbeidet.

Den 58 år gamle Olav Kildal ble stukket ned og drept da han sammen med en kvinnelig politikollega onsdag ettermiddag skulle hente den 62 år gamle mannen til behandling på sykehus.

Les også: Politioverbetjent Olav Kildal (58) ble drept

Mannen skal ha gått til angrep straks politifolkene kom inn i huset, og Kildal ble påført flere stikk.

Holdt ut

Den kvinnelige polititjenestemannen trakk seg tilbake, og varslet politidistriktet. Et stort antall politifolk fra Helgeland politidistrikt og etter hvert fra Salten politidistrikt sperret av området rundt huset, der det er fire leiligheter. Mannen ble oppfordret til å komme ut, men han ga seg ikke.

Les også: Politiaksjon i Mo i Rana over

Beleiringen pågikk hele natten. Det ble også skutt tåregassgranater inn i huset, uten at det fikk mannen til å komme ut.

Ved 5.50-tiden gikk politiet til aksjon. De var tungt bevæpnet, og utstyrt med hjelm og skjold. De tok seg inn i huset, og mannen ble pågrepet. Ingen ble skadd i politiaksjonen.

Politiledere til Mo i Rana

Drapet på politimannen har gjort sterkt inntrykk i Mo i Rana og særlig blant Kildals kolleger. Avdøde hadde arbeidet i politiet i 34 år, og han skulle snart gå av med pensjon.

Justisminister Knut Storberget (Ap) og politidirektør Ingelin Killengreen skulle onsdag holdt en pressekonferanse for å presentere en driftsanalyse for politiet.

Pressekonferansen ble avlyst, og Killengreen reiste til Mo i Rana for å støtte politimesteren. Også lederen i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, reiste til Mo i Rana der det torsdag ble holdt en minnestund på politihuset. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus