Meny

To døde etter brann i hybelhus i Bergen

TO OMKOM I BRANN: To personer ble lørdag ettermiddag funnet døde i ruinene av det fire etasjer høye hybelhuset som ble rammet av brann på Laksevåg natt til lørdag. (Foto: Marit Hommedal / SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer er funnet omkommet etter en brann i et fire etasjer høyt hybelhus på Laksevåg i Bergen natt til lørdag.

Bergen (NTB): To personer er funnet døde i brannruinene etter storbrannen på Laksevåg i Bergen, bekrefter politiet overfor bt.no.

De omkomne er trolig identiske med de to polske mennene som har vært savnet siden brannen i natt.

Mennene skal være 27 og 32 år gamle. Begge er småbarnsforeldre, etter det BA.no får opplyst.

Ifølge politiets opplysninger var 39 beboere registrert i Folkeregisteret på denne adressen.

– Vi opererer med to tall: Ifølge Folkeregisteret er det 39 beboere. Men foreløpige opplysninger vi sitter på tilsier at det bor 25 personer i bygningen, sier Flokenes.

Det skal ha oppholdt seg rundt 20 polske arbeidere i hybelhuset da brannen brøt ut i 02.40-tiden.

Evakuering

Store brannmannskaper var raskt på plass og det ble satt i verk evakuering av nabobygninger, men i 4-tiden hadde brannvesenet fått kontroll over flammene.

Fire av beboerne i hybelhuset ble sendt til Haukeland universitetssjukehus etter brannen. Flere av dem skal ha hoppet ut av vinduene. Alderen til én av de fire mennene er ukjent, mens de øvrige er henholdsvis 22, 25 og 37 år gamle.

Sykehuset opplyser at de fire pådro seg lettere skader. Tilstanden deres var lørdag formiddag stabil, og de lå til observasjon på sykehuset.

Sikringsskap

Polskfødte Jolanta Franaszczuk bor i et av nabohusene og hjalp til med å oversette for politi og brannvesen.

– De fortalte at brannen startet i et sikringsskap. De forsøkte å slukke brannen med et brannslokkingsapparat, men det virket ikke. Så skrek de at alle måtte komme seg ut, forteller hun til Bergens Tidendes nettutgave.

Ifølge Franaszczuk bodde de to omkomne i den øverste etasjen av bygningen.

– De andre i huset fortalte at det var vanskelig for dem å komme seg ut siden det bare var takvinduer der, sier hun.

Den øverste delen av hybelhuset ble totalskadd i brannen.

- Sikkerheten var god


Sist høst var brannmyndighetene i Bergen på befaring i hybelhuset der to mennesker mistet livet natt til lørdag, ifølge huseieren. De skal ikke ha gitt noen pålegg som gjaldt brannsikringen.

– Både rømningsveier og brannsikring ble godkjent, sier styreleder André Angelskår i Propuro AS, firmaet som eier hybelhuset som brant. Firmaet er også arbeidsgiver for polakkene, som leies ut til bygg- og anleggsbransjen på Vestlandet.

Huset er en bygård på fire etasjer og brutto 350 kvadratmeter. Hver etasje er beregnet på fem leieboere.

– Det var bare menn som bodde i huset nå, men vi har også folk boende andre steder i byen. Dette er en sammensveiset gjeng som har jobbet lenge i Norge, og de tar dette veldig tungt, sier Angelskår til NTB.

Folk fra den polske ambassaden var lørdag kveld på vei til de evakuerte. Tilstanden skal være relativt god for de fire som ble lagt inn på sykehus.

–Én er skrevet ut, én må opereres for bruddskader, mens de to siste er lettere skadd, ifølge Angelskår. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus