Meny

Tomasz sporløst forsvunnet - kamerater siktet for drap

FORSVUNNET: Tomasz Aleksander Kusnier (28) er sporløst forsvunnet. (Foto: Politiet)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kan ikke bevise at han er drept, sier politiet.

To polske menn på 24 og 25 år er siktet for forsettlig drap på den 28 år gamle landsmannen Tomasz Aleksander Kusnier, som har vært savnet i Stavanger siden august i fjor.

De to mennene ble løslatt mandag denne uken av Gulating lagmannsrett som mente det ikke var grunnlag for varetektsfengsling. Siktelsene blir opprettholdt, melder politiet i Stavanger.

- Vi mener det er skjellig grunn til mistanke om drap, men vi kan ikke bevise det på det nåværende tidspunkt, sier politiinspektør Ernst K. Rossabø til ABC Nyheter.

De to har vært fengslet siden de ble pågrepet torsdag 29. oktober. Begge er bekjente av den savnede.

– Pågripelsen skjedde på bakgrunn av opplysninger som har fremkommet i løpet av den senere tids etterforskning av saken, opplyser politiinspektørene Ernst K. Rossebø og Pål Jæger-Pedersen i pressemeldingen fra Rogaland politidistrikt.

Fredag 30. oktober ble begge de siktede varetektsfengslet av Stavanger tingrett i fire uker med restriksjoner. En av de siktede anket varetektsfengslingen inn for Gulating lagmannsrett som løslot ham mandag denne uken.

– Som følge av dette valgte politiet også å løslate den andre siktede. Siktelsene er ikke frafalt, og etterforskningen fortsetter, sier Rossebø og Jæger-Pedersen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus