Meny

Bare nesten for Rødt

Bare nesten for Rødt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Var få stemmer fra å få mandat på Stortinget.

Partiet ytterst til venstre fikk 11.845 stemmer i Oslo, og er med dét kun 0.1 prosentpoeng fra mandat på Stortinget gjennom Erling Folkvord, 1. kandidat i Oslo, viser tall fra Kommunal- og regionaldepartementet klokken 01.00.

Rødt har en oppslutning på 4,0 prosent i Oslo, og 1,3 nasjonalt. Den magiske grensen for å få en stortingsrepresentant fra hovedstaden er 4,1.

- Usannsynlig

- Jeg er selvsagt litt skuffet og innser at løpet er kjørt. Det virker usannsynlig at vi klarer å vippe over den magiske grensen, sier Erling Folkvord til ABC Nyheter.

Nattens resultat er en betydelig fremgang for partiet som fikk 3.0 prosents oppslutning i Oslo under navnet Rød valgallianse i 2005.

- Vi er selvsagt svært fornøyde med denne fremgangen, og jeg ønsker å rette en stor takk til alle som har vært med og bidratt til at vi beveger oss i riktig retning, sier Folkvord, som ser lyst på fremtiden til det venstreradikale partiet.

Usikker på fremtiden

Folkvord vil bruke de nærmeste dagene på å reflektere over deres innsats i valgkampen. Men allerede nå melder 60-åringen at dette kan være hans siste valg som toppolitiker.

- Jeg føler meg ung og sprek, men vi må tenke på fremtiden. Organisasjonen vår består av mye ungt og friskt blod, og det er på tide å la disse få slippe frem i lyset, sier Folkvord.

Flesteparten av Rødts medlemmer er i alderen 20-35 år. Folkvord tror flesteparten av deres velgere befinner seg i denne aldersgruppen.

- Fremgangen vi nå opplever vil utvilsom fortsette de neste årene. Vi vil fortsette vårt arbeid med å rekruttere flere, uavhengig av stortingsplass eller ei.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus