Meny

Trailersjåfører kjører i narkorus

26 trailersjåfører ble anmeldt til politiet etter narkotikabeslag i fjor. Nå skal sjåførene testes oftere. Ulykken på bildet er ikke omtalt i saken. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

26 anmeldt i fjor.

Oslo (NTB): Tollvesenet har avslørt en rekke narkotikamisbrukere bak rattet i trailere som veier opptil 50 tonn. Politiet tror man bare har sett toppen av isfjellet.

26 norske og utenlandske lastebilsjåfører ble politianmeldt i fjor etter at tollerne fant amfetamin, heroin, hasj og marihuana til eget bruk enten på sjåførene eller i bilene deres, skriver Dagsavisen.

I 2007 gjorde tollerne 18 funn, da også av kokain.

Politiet tror at disse funnene bare er toppen av isfjellet ettersom lastebilsjåfører blir kontrollert i mindre grad enn andre trafikanter. Årsaken er at det ofte ikke er plass til å vinke inn lastebiler på samme måte som personbiler.

Så sent som i september i fjor ble en lastebilsjåfør dømt for uaktsomt drap etter at han i amfetaminrus kjørte i hjel tre mennesker i Rogaland sommeren 2007.

Verken Politidirektoratet eller Utrykningspolitiet har tall for hvor mange rusede lastebilsjåfører som ble stanset i fjor, men fra i år skal UPs miljøpatruljer begynne å registrere også slike førerkortbeslag.

Samtidig starter nå Folkehelsa et forskningsprosjekt der de skal stanse totalt 1.000 lastebiler og teste sjåførene for 30 ulike stoffer. Satsingen er en del av et EU-prosjekt som skal levere sin sluttrapport høsten 2010. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus