Meny

Vil trekke advokat for Høyesterett

Per Danielsen er ikke enig med Disiplinærnemda. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Disiplinærnemnden mente i 2006 at advokat Per Danielsen hadde handlet i strid med reglene for god advokatskikk. Etter to runder i rettssystemet anker nemnda saken til Høyesterett.

Saken dreier seg om Danielsens salærkrav i forbindelse med et skipsforlis i 2000. Ifølge NA24.no endte skipsføreren opp med å gå til sak mot TV 2 med krav om oppreisning og erstatning. Saken ble ført av Per Danielsens advokatfirma, men skipsføreren trakk senere søksmålet.

I 2006 fattet Disiplinærnemnden beslutning om at Per Danielsen hadde opptrådt i strid med reglene for god advokatskikk. Nemnda mente Danielsen hadde gitt manglende råd om prosessrisiko. Danielsens salær ble besluttet å ikke overstige 35.000 kroner, og han pliktet samtidig å tilbakebetale 10.902 kroner til klienten, skriver Advokatbladet.no.

Danielsen trakk saken for retten, men Disiplinærnemnden ble frifunnet i Oslo tingrett i mars 2008. I januar gikk ankesaken i Borgarting lagmannsrett og denne gang vant Danielsen fram. I dommen heter det at Advokatfirmaet Danielsen har rett til å bli tilkjent erstatning fra staten ved Disiplinærnemnden. Disiplinærnemnden må også betale saksomkostninger på 169.200 kroner og 207.737 kroner til henholdsvis advokatfirmaet og Danielsen personlig.

Nå anker Disiplinærnemnden saken til Høyesterett.

I desember tapte Danielsen en ankesak mot Tilsynsrådet for advokatvirksomhet i lagmannsretten, ifølge Advokatbladet.no. Også denne saken er anket til Høyesterett. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus