Meny

BBC nekter å vise Gaza-annonse

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BBC nekter å kringkaste fjernsynsannonsen til en hjelpeorganisasjon som samler inn penger til palestinerne på den krigsherjede Gazastripen.

BBC avviste annonsen med den begrunnelse at den vil kunne svekke BBCs omdømme som en upartisk nyhetsformidler, samt fordi det ifølge BBC er usikkert om nødhjelpen vil nå fram til innbyggerne på Gazastripen.

Storbritannias utviklingsminister Douglas Alexander ber rikskringkastingen om å omgjøre vedtaket og «anerkjenne den voldsomme menneskelige lidelsen» på Gazastripen. Også helseminister Ben Bradshaw ber BBC om å vise annonsen.

– Jeg er redd BBC må trosse israelske myndigheter en gang iblant, sier Bradshaw, som får støtte fra de britiske opposisjonspartiene.

ITV og Channel 4 sa først nei til annonsen, men har nå bestemt seg for å vise den likevel. Det er paraplyorganisasjonen Disasters Emergency Committee som står bak annonsen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus