Butt-siktet nevø i Pakistan nekter for drap

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 40-årene som er medsiktet for drapet på Zahid Mahmood Butt (54), sier til Stavanger Aftenblad at han ikke har noe med saken og gjøre og at han ikke kjenner til siktelsen mot ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen har vært etterlyst siden han i november i fjor ble siktet av norsk politi for drapet på Butt. Fra før av var mannens onkel (57) og kusine (33) siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette. Nevøen var på besøk i Stavanger i tiden før Butts forsvinning, 9. juli.

– Jeg traff ikke Butt den dagen. Jeg traff bare Butt en gang mens jeg var i Stavanger. Da kom han til onkels hus, men han var der bare i 5-10 minutter. Det er alt. Jeg kjente ham ikke, sier mannen til Aftenbladet på telefon fra Gujrat i Pakistan.

Ifølge mannen reiste han til Pakistan 28. eller 29. september i fjor, over en måned etter det eneste vitneavhøret han har avgitt til politiet i Norge.

Mannen, som selv ikke vet om han er 43 eller 44 år, sier han er sjokkert over at liket av Butt er funnet nedgravd på onkelens eiendom og at han ikke ante at han selv er etterlyst og siktet for drap. (©NTB)