Meny

Evakuerer to plattformer før stormen

Kristin- og Asgardplattformen blir evakuert i påvente av stormen som ventes i natt. Bildet er fra Kristinplattformen ved en annen anledning. Foto: Photo: Dag Myrestrand / StatoilHydro. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristin- og Åsgard-plattformene på Haltenbanken evakueres før stormen som ventes til natt til søndag.

Stavanger (NTB): Plattformene Kristin og Åsgard B på Haltenbanken utenfor Nordvestlandet evakueres før stormen som ventes til natt til julaften.

Samtidig stanses produksjonen på begge plattformene.

Det er varslet full storm og en bølgehøyde på mer enn 9 meter. 40 personer fra hver plattform flys i land, ifølge VG Nett.

- Evakueringen har pågått i hele dag, og vi fortsetter i morgen, sier informasjonssjef Geir Gjervan i StatoilHydro til NTB.

Han sier været foreløpig er bra på plattformen.

- Det rapporteres i øyeblikket om 3 meter bølgehøyde på Haltenbanken. Men bølgehøyden ventes i løpet av natten og morgendagen å overstige 9 meter signifikant bølgehøyde. Da må vi redusere bemanningen på våre flytende installasjoner i området, på grunn av regelverket og livbåtsituasjonen, sier Gjervan.

Mannskapene vil bli innlosjert i Kristiansund mens de venter på bedre vær. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus