Surt tap for Tottenham i byderbyet

Arsenal fortsatt best i engelsk Premier League.

London (NTB): I et lite øyeblikk trodde Tottenham-supporterne det skulle bli seier i byderbyet mot Arsenal. Men Robbie Keane bommet på straffen og Nicklas Bendter sikret 2-1-seier for Arsenal.

Dermed fortsetter Tottenhams elendige sesong, mens Arsène Wenger kan fryde seg over at Arsenal fortsatt er det beste laget i den engelske eliteserien.

Og det var også Arsenal som åpnet kampen sterkest. Allerede etter ett minutt fosset «The Gunners» i angrep, men uten å få uttelling.

Nettkjenning klarte ingen av lagene å få i første omgang, selv om det var flere sjanser begge veier. I annen omgang kom målet fort. To minutter var gått da Arsenals «unge» mannskap viste magi.

Franske Cesc Fabregas var arkitekten, og brukte hælen til å sende Emmanuel Adebayor alene med Paul Robinson i Tottenham-buret. Adebayor hadde ingen problemer med å sette inn mål nummer ti for sesongen.

Men hjemmelaget fikk ikke beholde ledelsen lenge. Kvarteret etter 1-0-målet var det Tottenhams tur til å imponere med fint spill. Robbie Keane åpnet Arsenal-forsvaret med ett hælspark til Dimitar Berbatov som banket ballen i mål. Det ga bortelaget ny giv.

20 minutter før full tid ble Berbatov felt i Arsenal-feltet. Dommeren pekte på straffemerket og Robbie Keane skulle avgjøre kampen. Men skotten klarte ikke å holde nervene i sjakk, og Arsenals målvakt Manuel Almunia reddet.

Arsenal tok igjen kommandoen, og kvarteret før full tid sørget Nicklas Bendter for tre viktige poeng i kampen om det engelske ligagullet. Minuttet etter å ha blitt byttet inn stanget han en corner i mål, til ellevill juble fra mange av de drøyt 60.000 tilskuerne.

Tottenham har nå fem poeng ned til nedrykksplass, mens Arsenal er fire poeng foran Manchester United som spiller søndag. (©NTB)

Resultater lørdag:
Arsenal - Tottenham 2-1, Aston Villa - Manchester C. 1-1, Bolton - Birmingham 3-0, Fulham - Wigan 1-1, Liverpool - Portsmouth 4-1, Middlesbrough - West Ham 1-2, Reading - Sunderland 2-1.