Meny

Surt tap for Tottenham i byderbyet

Surt tap for Tottenham i byderbyet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal fortsatt best i engelsk Premier League.

London (NTB): I et lite øyeblikk trodde Tottenham-supporterne det skulle bli seier i byderbyet mot Arsenal. Men Robbie Keane bommet på straffen og Nicklas Bendter sikret 2-1-seier for Arsenal.

Dermed fortsetter Tottenhams elendige sesong, mens Arsène Wenger kan fryde seg over at Arsenal fortsatt er det beste laget i den engelske eliteserien.

Og det var også Arsenal som åpnet kampen sterkest. Allerede etter ett minutt fosset «The Gunners» i angrep, men uten å få uttelling.

Nettkjenning klarte ingen av lagene å få i første omgang, selv om det var flere sjanser begge veier. I annen omgang kom målet fort. To minutter var gått da Arsenals «unge» mannskap viste magi.

Franske Cesc Fabregas var arkitekten, og brukte hælen til å sende Emmanuel Adebayor alene med Paul Robinson i Tottenham-buret. Adebayor hadde ingen problemer med å sette inn mål nummer ti for sesongen.

Men hjemmelaget fikk ikke beholde ledelsen lenge. Kvarteret etter 1-0-målet var det Tottenhams tur til å imponere med fint spill. Robbie Keane åpnet Arsenal-forsvaret med ett hælspark til Dimitar Berbatov som banket ballen i mål. Det ga bortelaget ny giv.

20 minutter før full tid ble Berbatov felt i Arsenal-feltet. Dommeren pekte på straffemerket og Robbie Keane skulle avgjøre kampen. Men skotten klarte ikke å holde nervene i sjakk, og Arsenals målvakt Manuel Almunia reddet.

Arsenal tok igjen kommandoen, og kvarteret før full tid sørget Nicklas Bendter for tre viktige poeng i kampen om det engelske ligagullet. Minuttet etter å ha blitt byttet inn stanget han en corner i mål, til ellevill juble fra mange av de drøyt 60.000 tilskuerne.

Tottenham har nå fem poeng ned til nedrykksplass, mens Arsenal er fire poeng foran Manchester United som spiller søndag. (©NTB)

Resultater lørdag:
Arsenal - Tottenham 2-1, Aston Villa - Manchester C. 1-1, Bolton - Birmingham 3-0, Fulham - Wigan 1-1, Liverpool - Portsmouth 4-1, Middlesbrough - West Ham 1-2, Reading - Sunderland 2-1.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus