Meny

Krever erstatning etter E. coli-dødsfall

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien til Emil Kopperud (4), som døde av E. coli-bakterien etter å ha spist sognemorr i fjor vinter, går til erstatningssak mot Gilde.

Emil Kopperud (4) døde av E. coli-bakterien etter å ha spist Gildes sognemorr i fjor vinter. (Foto: Scanpix)Emil Kopperud (4) døde av E. coli-bakterien etter å ha spist Gildes sognemorr i fjor vinter. (Foto: Scanpix)

Oslo (NTB): - For familien er det nærmest livsviktig å få slått fast Gilde sitt ansvar fordi Emil døde. Søksmålet er både bygget på selve skaden, døden på grunn av sognemorr, men også på grunn av oppfølgingen av de etterlatte. Ut fra sakens alvor er det her snakk om et betydelig erstatningsbeløp, sier advokat Edmund Asbøll til TV 2.

Asbøll, som representerer familien, sier søksmålet er unikt fordi rettsbeskyttelsen er veldig mangelfull når det gjelder små barn.

To måneder etter Emils død, fikk familien hans utbetalt 175.000 kroner i erstatning fra Gilde, basert på vurderinger fra professor Peter Løderup ved Universitetet i Oslo.

Gilde ønsker ikke kommentere søksmålet, og henviser til erstatningen familien har fått.

Dødsfallet meldes også inn til Norsk pasientskadeerstatning fordi familien mener Emil ble feilbehandlet på Ullevål universitetssykehus rett før han døde. Klinikksjef Jens Grøgaard mener det ikke er grunnlag for å hevde feilbehandling. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus