Meny

- Nytter ikke å skylde på Myhre

- Nytter ikke å skylde på Myhre

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er liten tvil om at keeper Thomas Myhre utmerket seg med dårlig spill i går. Men Tyrkias landslagstrener ser ikke keepertabbene som utslagsgivende for resultatet.

Etter at Norge i første omgang pådro seg et romslig 0-2-forsprang så det en stund mørkt ut for Tyrkia. Norsk deltakelse i EM 2008 virket brått sannsynlig.

Men gleden varte ikke lenge, og i det kampen endte med uavgjort opplevdes det som svært urettferdig. Keeper Thomas Myhre ble syndebukk på begge de tyrkiske målene.

Mer enn keepertabber

Men Tyrkias landslagstrener Fatih Terim var av en ganske annen oppfatning da han ble intervjuet av ATV etter kampen. Han mente Tyrkia vant en fortjent seier etter en god omgang etter pause..

- Første halvdel gikk ikke som vi hadde planlagt, forteller han. Og vi burde scoret tidligere i andre omgang. Men vi spilte en god omgang, og uten godt angrepsspill hadde vi ikke fått de nødvendige mulighetene - det nytter ikke å skylde på keeperen.

Han mener Norge var en formidabel motstander, og at laget spilte strategisk riktig. Allikevel mener han Tyrkias sterke andreomgang var mer utslagsgivende for resultatet enn Myhres tabber.

- Men det må være forferdelig for Norge og Myhre, sympatiserte han.

Hareide forsvarer valget

Landslagsjef Hareide forsvarte i går kveld sitt keepervalg:

- En forferdelig dag for Thomas og gutta. Nå må vi vinne resten av kampene og få hjelp av Tyrkia om vi skal komme til EM, sa landslagssjef Åge Hareide.

Han ba Myhre «ta det som en mann»:

- Det er jeg som har ansvaret for å ha tatt ut Thomas Myhre, sa Hareide til TV3.

- Jeg føler at jeg ikke bare har sviktet et lag, men også en nasjon. Dette er ganske tungt, og jeg har ingen unnskyldninger. Jeg har sviktet en hel gjeng gutter der inne som gjorde en fantastisk innsats. Jeg får finne verdens største spade, sa en svært nedtrykt Thomas Myhre til TV3.


Norge ligger nå på fjerdeplass. Sjekk tabellen
her.

KAMPFAKTA

Tyrkia - Norge 2-2 (0-2)
Frankfurts VM-stadion: Ingen tilskuere
Mål: 0-1 Simen Brenne (31), 0-2 Martin Andresen (40), 1-2 Hamit Altintop (72), 2-2 Hamit (90).
Dommer: Stefano Farina, Italia.Gult kort: Emre Asik (44), Tyrkia, Per Ciljan Skjelbred (59), Simen Brenne (62), Norge.
Norge (4-3-1-2): Thomas Myhre - Jarl André Storbæk, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise - Fredrik Strømstad, Martin Andresen, Kristofer Hæstad (Per Ciljan Skjelbred fra 57.) - Simen Brenne (Erik Nevland fra 85.) - John Carew, Thorstein Helstad (Daniel Fredheim Holm fra 63.).Ubenyttede reserver: Håkon Opdal - Frode Kippe, Anders Rambekk, Frode Johnsen.
Tyrkia (4-3-3): Volkan Demirel - Hamit Altintop, Emre Asik, Servet Cetin, Sabri Sarioglu - Tümer Metin (Volkan Yaman fra 46.), Mehmet Aurelio, Emre Belözoglu - Gökdeniz Karadeniz (Mehmet Yildiz fra 79.), Hakan Sükür (Hüseyin Cimsir fra 90.), Tuncay Sanli.Ubenyttede reserver: Hakan Arikan - Tugay Kerimoglu, Mehmet Topuz, Bekir Irtegün. (©NTB)


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus