Meny

Bankene er redde for å overføre penger til palestinerne

Bankene er redde for å overføre penger til palestinerne

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge ønsker å få normalisert pengestrømmen til de palestinske selvstyremyndighetene, men problemet er å finne banker som er villige til å stå for transaksjonene.
Bilde:

Penger har helt siden Hamas vant valget for vel ett år siden vært utbetalt til institusjoner under kontroll av president Mahmoud Abbas. Foto; REUTERS / Loay Abu Haykel / Scanpix.

Bankene er redde for å bli svartelistet av det amerikanske finansdepartement som står hardt på den økonomiske boikotten av Hamas, fordi USA definerer Hamas som en terrororganisasjon.

Penger har helt siden Hamas vant valget for vel ett år siden vært utbetalt til institusjoner under kontroll av president Mahmoud Abbas, mens ingenting gikk til de ulike departementer under kontroll av Hamas.

Etter det NTB forstår ønsker blant annet Norge at pengestrømmen går direkte til departementene som har vært sultefôret i vel ett år. Men det gjenstår fortsatt å finne løsninger på mange praktiske ordninger.

Norge er så langt det eneste vestlige land som har normalisert forholdet til den nye palestinske regjeringen og dermed brutt ut av den vedtatte boikottlinjen, som USA og EU tviholder på.

- Men flere land har uttrykt sympati for den linjen Norge har valgt, får NTB opplyst på informert hold i Utenriksdepartementet. Norge har normalisert forholdet til hele regjeringen, mens andre land velger å ha kontakt med ministere som står utenfor Hamas, som finansminister Salam Fayyad. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus