Meny

Nordmenn villig til å ofre bensinbilen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske folket er langt foran sine politikere i villighet til innsats for å redusere klimagassutslipp. Vi er også villige til å ofre bilen.

Oslo (NTB): Over halvparten av befolkningen vil ofre bensinbilen for at Norge skal bli et lavutslippssamfunn, viser ny undersøkelse.

70 prosent av befolkningen vil ha storstilte kutt i klimagassutslippene.

En ny undersøkelse gjengitt i Mandag Morgen viser at et overveldende flertall i befolkningen ønsker at Norge skal bli et klimapolitisk foregangsland, og redusere utslippene av klimagasser med to tredeler, selv om andre land ikke forplikter seg.

Over halvparten er villig til å ofre bensinbilen, hvis miljøvennlige hybridbiler blir et billigere alternativ enn bensinbilen. Bare 25 prosent mener klimaproblemene er overdrevet.

- Dette er veldig positive tall og veldig inspirerende for regjeringens arbeid med å redusere klimagassutslippene, sier statssekretær Roger Schjerva (SV) i Finansdepartementet.

Han varsler samtidig at regjeringen allerede i høstens statsbudsjett vil foreslå at miljøvennlige biler skal bli billigere og miljøskadelige biler dyrere i innkjøp.

Omtrent samtidig skal Lavutslippsutvalget legge fram planen for hvordan Norge kan redusere klimagassutslippene.

- Miljøengasjementet i befolkningen er mye større enn politikerne liker å tro. Alt avhenger av den politiske viljen. Myndighetene må gi både bransjer og forbrukere økonomiske insentiver for å få fart på miljøprosessene. Teknologien er der, nå må den bli gjort tilgjengelig på markedet, sier Karstein Farstad, spesialrådgiver i Norges Automobil-Forbund (NAF) til Mandag Morgen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus