Bisart selvmål ga United seieren

SNUDDE KAMPEN: Etter at Andrej Arsjavin hadde knallet inn 0-1, utlignet Wayne Rooney på en straffe han skaffet selv. Avgjørelsen på Old Trafford falt da Abou Diaby headet ballen i eget mål. Manchester United slo Arsenal 2-1. Foto: AP

<pDiaby-mareritt på Old Trafford.</p

(ABC Nyheter): Manchester United–Arsenal 2–1.

Etter en fryktinngytende Arsenal-start og en heller vinglete United-åpning var forventningene store til sesongens første gigantoppgjør i Premier League.

Det svarte til forventningene på de aller fleste punkter.

En kanon fra Andrej Arsjavin ga Arsenal ledelsen før pause i et lite fyrverkeri av en kamp, men alt snudde etter hvilen.

Wayne Rooney utlignet på straffe. Og så skjedde det fatale: Helt uforstyrret headet Abou Diaby ballen i eget mål og avgjorde kampen til Uniteds fordel.

På overtid ble nedturen total for Arsenal da manager Arsène Wenger ble sendt på tribunen.

Se alle høydepunktene fra Premier League her

Arsjavin-kanon

Andrej Arsjavin var utvilsomt omgangens mann i det som var svært fartsfylte og intense første 45 minutter.

Russeren kunne gitt gjestene ledelsen allerede etter 25 minutter, da han skjøt to centimeter utenfor stolpen etter en corner, men skulle snart få oppleve nettsus.

Drøyt fem minutter før pause skjedde alt på én gang. Arsjavin ble hugget ned av Darren Fletcher i feltet, men dommeren vinket spillet videre og Arsenal ble snytt for straffe.

Kort etter kom scoringen.

Arsjavin mottok ballen på 25 meters hold og vendte opp. Nesten stillestående sendte han i vei en kanonkule med retning vinkelen. United-keeper Ben Foster var ikke sjanseløs, men måtte se ballen smelle i mål til en praktscoring og 0–1.

Skaffet straffen – scoret selv

Nemanja Vidic misbrukte en stor sjanse rett før pause, og Arsenal gikk til pause med et strålende utgangspunkt. Det kunne blitt enda bedre like etter sidebyttet.

Igjen var Andrej Arsjavin sentral. Han rykket seg fri, slo hardt inn til Robin van Persie, og nederlenderens avslutning fra kort hold var tilsynelatende utagbar. Men med en utrolig beinparade sto Ben Foster imot.

I stedet snudde alt.

En knapp time var spilt da Wayne Rooney overtok hovedrollen. Han kom seg igjennom, ble felt av Arsenal-keeper Manuel Almunia – og straffesparket var klart.

Rooney tok det selv. Og scoret sikkert.

Diaby med bisart selvmål

Fire minutter senere knallet Robin van Persie et frispark i tverrliggeren og ut. Det var ikke dagen for Arsenal-vennlige marginer. Like etter falt avgjørelsen.

Et frispark ble slått inn i Arsenals felt, og Abou Diaby kunne bare stange ballen ut av faresonen. Han gjorde det stikk motsatte.

Totalt upresset headet han ballen bak en forfjamset Almunia, til et bisart selvmål og til 2–1 for Manchester United.

Det maktet aldri Arsenal å svare på.

Wenger sendt på tribunen

Gjestene satte riktignok ballen i mål over fem minutter på overtid – men scoringen ble helt korrekt annullert for offside.

Manager Arsène Wenger sparket til en vannflaske i frustrasjon, og ble sendt på tribunen av dommer Mike Dean i sluttsekundene.

Etter to overbevisende seire i sesonginnledningen var det den gamle erkerivalen som ble Arsenals bane.

Samtidig vant United kampen som laget «måtte» vinne. Nå er den regjerende seriemesteren tilbake på vinnersporet etter sjokktapet for Burnley, og står nå med ni poeng på fire kamper.