Ronaldo stor i United-fest

SCORET TO: Cristiano Ronaldos to fulltreffere bidro til Manchester United vant 3-1 på Emirates, 4-1 sammenlagt, og avanserte til finalen i mesterligaen 27. mai.(Foto: EPA/Scanpix)
SCORET TO: Cristiano Ronaldos to fulltreffere bidro til Manchester United vant 3-1 på Emirates, 4-1 sammenlagt, og avanserte til finalen i mesterligaen 27. mai. (Foto: EPA/Scanpix)

<pMen Fletcher så rødt – og mister finalen.</p

KAMPFAKTA

Arsenal (England) – Manchester U. (England) 1-3 (0-2), sammenlagt 1-4:

Mål: 0-1 Park Ji-sung (8), 0-2 Cristiano Ronaldo (11), 0-3 Ronaldo (61), 1-3 Robin van Persie (str. 76).

59.867 tilskuere

Rødt kort: Darren Fletcher (75), Manchester U.

- - -

Spilles onsdag: Chelsea (England) – Barcelona (Spania), første kamp 0-0.

Mesterligafinalen spilles i Roma onsdag 27. mai.

(NTB)

Arsenal–Manchester United 1–3 (1–4 sammenlagt).

– Det blir tidenes duell mellom Manchester United og Arsenal, sa United-sjef Sir Alex Ferguson før kampen, og mente at minst ett bortemål på Emirates ville sende United til mesterligafinalen.

Han fikk rett i det siste.

Da elleve minutter var spilt, hadde Ji-Sung Park og Cristiano Ronaldo (frispark fra 36 meter) utnyttet to Arsenal-tabber, scoret to mål og gjort kål på all spenning.

Resten av kampen ble en demonstrasjon av klasseforskjell. En ny Ronaldo-soring og et straffespark fra Robin van Persie fastsatte sluttresultatet til 3–1 og 4–1 sammenlagt.

– Vi spilte en fenomenal kamp. Vi viste stor løpskraft og gjennombruddsvilje, sier Ferguson.

Uniteds kveld burde blitt perfekt. Kvarteret før slutt sørget dommer Roberto Rosetti for at det bare ble nesten.

Darren Fletcher felte Cesc Fàbregas på vei igjennom, men var på ballen først. Rosetti var hard, og nøyde seg ikke med å dømme straffe; han viste Fletcher det røde kortet. Dermed mister midtbanespilleren finalen 27. mai.

19-åringens fatale tabbe

Arsenal åpnet godt, med stor aggressivitet og angrepsvilje, og presset United tilbake. Det varte i drøyt syv minutter. Da falt alt i grus.

Arsenals 19-årige venstreback, Kieran Gibbs, spilte en flott kamp mot Cristiano Ronaldo på Old Trafford – men dagens kamp vil han nok minnes som et mareritt.

Spydspiss Ronaldo gikk på et smart løp og ble stukket fri nede ved dødlinjen av Anderson. Portugiseren slo tilbake i feltet, hvor Gibbs hadde kontroll og bare kunne klarere.

Så falt han.

Ballen trillet til Ji-Sung Park. Helt alene med Almunia utnyttet han 19-åringens stygge uhell brutalt og satte inn 0–1.

Drepte spenningen

Med 0–2 sammenlagt hadde Arsenal 82 minutter på seg til å utrette en tremålssensasjon. Tre minutter senere gikk oppgaven fra ekstremt vanskelig til så godt som umulig.

Igjen ødela en tabbe – av mannen som reddet sjansen til avansement med en serie klasseredninger på Old Trafford.

Cristiano Ronaldo ladet frisparkfoten fra 36 meter, og ballen gikk over muren og fløt ned i høyre hjørne. Til tross for den lange avstanden og at det ikke var ekstremt hardt, rakk aldri Almunia frem.

United ledet 3–0 sammenlagt, Arsenal måtte score fire – og kampen om avansement var i realiteten avgjort.

Derfra lignet det meste en parademarsj for Sir Alex Fergusons gardister. Etter en drøy time satte Ronaldo inn et mål til etter en vakker kontring.

Ronaldo plukket opp en klarering fra eget forsvar, og flikket til Park. Han drev fremover og dyttet til Rooney, som fant Ronaldo. United-stjernen gjorde ingen feil.

– Jeg har funnet toppformen til de viktigste kampene, sier Ronaldo etter kampen.

Fletcher så rødt – mister finalen

Ferguson tok i tur orden ut spillere som ville bli suspendert finalen hvis de pådro seg et gult kort, for å gjøre United-kvelden komplett. Kvarteret før slutt sørget dommer Roberto Rosetti for at det bare ble nesten.

Cesc Fàbregas brøt igjennom United-forsvaret på Arsenals første store mulighet i kampen. Darren Fletcher hev seg inn for å stanse ham, og var på ballen først, før han felte Fàbregas.

Rosetti var nådeløs. Han pekte på straffemerket – og trakk opp det røde kortet direkte.

– Det er synd. Fra dommerens vinkel kan du se ut som han feller ham, men jeg tror ikke avgjørelsen var riktig, du ser tydelig at ballen endrer retning. Det kan vi imidlertid ikke gjøre noe med nå, sier Sir Alex Ferguson til Viasat 4.

– Jeg synes det var veldig strengt, sier Arsenal-manager Arsène Wenger om det røde kortet.

Robin van Persie hamret straffesparket i krysset til en ubetydelig redusering.

United sikret seg finaleplass – men fikk et skår i gleden.

Når fjorårets triumfator kjemper mot enten Chelsea eller Barcelona på Olympiastadion i Roma om sin annen mesterligatittel på rad, og sin fjerde totalt, skjer det uten Darren Fletcher.