Steira med kanonløp

SØLVJENTA: Kristin Størmer Steira gikk et sterkt løp og jubler over en sølvmedalje i skiathlom i ski-VM i Liberec. (Foto: Scanpix)

<pKristin Størmer Steira gikk inn til VM-sølv på kvinnenes skiathlom lørdag. Polske Justyna Kowalczyk tok gullet.</p

Liberec (NTB): Steira var fornøyd etter løpet.

- Jeg hadde veldig gode ski på klassiskdelen og følte at jeg ikke brukte noe særlig krefter. På fristilsdelen var det ingen som ville dra så det eneste valgtet jag hadde var å prøve og «mørne» de andre, sa en glad medaljevinner til NRK ettermålpassering.

Det skilte bare 1,7 sekunder mellom de to. Det var det første polske langrennsgullet i ski-VM siden 1978.

Aino Kaisa Saarinen tok bronsen i god avstand til den norske løperen. I forrige VM tok Størmer Steira bronse.

Størmer Steira var i teten fra første stavtak også på den klassiske delen. Hun forsøkte å riste av seg konkurrentene opp motbakkene på de tre rundene i den avsluttende delen i fri teknikk, men ble aldri kvitt Kowalczyk. Den polske løperen var ikke til å true i spurten.

Therese Johaug endte på 6.-plass 1.23 minutter bak vinneren. Marit Bjørgen endte helt nede på 19.-plass – 2.17 bak, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte hele 3.29 bak på 37.-plass. (©NTB)