Ny norsk storseier i håndball-EM

NY SEIER: Tonje Nøstvold   under  EM-kampen i håndball mellom Ungarn og Norge  i Biljanini Izvor- hallen i Ohrid onsdag kveld.   (Foto:  Gorm Kallestad  / SCANPIX)
NY SEIER: Tonje Nøstvold under EM-kampen i håndball mellom Ungarn og Norge i Biljanini Izvor- hallen i Ohrid onsdag kveld. (Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX)

<pNorge knuste Ungarn 34-20 (13-8) i håndball-EM onsdag etter en ny strålende 2. omgang, og tok enda et steg mot semifinale.</p

Tirsdag var Terese Pedersen keeperhelt mot Danmark. Et døgn etter overtok Katrine Lunde Haraldsen scenen. Hun hadde en redningsprosent på over 60 da Norge avgjorde alt før pausen.

Tvillingsøstrene storspilte i førsteomgangen. Norge slet i angrep i begynnelsen. Den ungarske taktikken gikk ut på å markere ut Tonje Larsen og Kristine Lunde. Det lyktes fram til 7-7.

Så kom omslaget. Norge gikk rett opp til 13-8 ved halvtid. Kristine scoret på sju av ni forsøk i kampen.

Norge imponerte stort mot en ungarsk utgave som er milevis unna gammel storhet.

Har stor respekt for Norge

Norge har dermed 25 strake kamper uten tap. Siste nederlag kom mot Romania i sommer. Nettopp rumenerne er motstandere i siste gruppekamp torsdag.

Romania har stor respekt for Norge før torsdagens «gruppefinale» i håndball-EM.

– Norge er slikt et topplag selv uten Gro Hammerseng, Katja Nyberg og linjespilleren (Else-Marthe Sørlie Lybekk). De har masse rutine. Det blir en meget tøff kamp. Jeg tror det laget som holder hodet kaldt vil vinne, sier Carmen Amarei til NTB.

Den rumenske bakspilleren scoret på seks av sju forsøk da Ukraina ble slått 40-32 onsdag. Det var jevnt i 40 minutter før ukrainerne løp seg tomme for krefter.

Romania gikk på en smell mot Spania tirsdag. Det tapet kan koste dem dyrt.

Samme kveld ble gode Ramona Petruta Maier skadd i en finger. Hennes EM er over.