Hatoppgjør i Liverpool

I dag braker Liverpool og Manchester United sammen på Anfield i sesongens første «virkelige store» oppgjør. ( Foto: Scanpix)
I dag braker Liverpool og Manchester United sammen på Anfield i sesongens første «virkelige store» oppgjør. ( Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pLiverpool tar imot Manchester United til storkamp i helgens runde i Premier League. Vi har siste nytt om den kampen, og resten av helgekampene i England. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag:

Rundens hovedkamp:

Liverpool - Manchester United

Anfield, avspark 13.45

Det er klart for storoppgjør på Anfield i den tidlige kampen i fjerde runde av årets Premier League. Det er syv år siden laget fra Beatles-byen slo de regjerende mesterne i seriespillet i engelsk fotball på hjemmebane, og Rafa Benitez håper å sette en stopper for den statistikken i dag.

Den nye venstrekanten Alberto Riera kan få sin debut for Liverpool etter overgangen fra Espanyol.

På skadefronten er både viktige Fernando Torres og kaptein Steven Gerrard med i troppen. Førstnevnte er nærmest en startoppstilling, mens Gerrard kan bli hvilt til tirsdagens Champions League-oppgjør mot Marseille.

Lucas er definitivt ute av kampen, da han enda ikke er kommet tilbake til Liverpool etter å ha vært på landslagssamling.

United venter i det lengste og ser om Michael Carrick og Owen Hargreaves kan bli klare til start mot Liverpool etter at de har trent alternativt hele uken. Carrick sliter med ankelen, mens Hargreaves har et kneproblem, men begge er med i troppen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Cristiano Ronaldo holdes fortsatt utenfor spill, men kan returnere til oppgjøret mot Villareal i Champions League kommende uke. Ronaldo er dermed den eneste spilleren som ser ut til å miste dagens storoppgjør grunnet skade.

Nye Dimitar Berbatov ser ut til å starte kampen og dermed nedbetalingen etter overgangen fra Tottenham på overgangsvinduets siste dag. Robbie Keane vil også starte for Liverpool og slik sett blir det et interessant møte mellom fjorårets Tottenham-spisser, denne gangen i hver sin røde drakt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag morgen kan du se alle målene fra helgens runde i Premier League på ABC TV.

Andre oppgjør lørdag:

Blackburn - Arsenal

Ewood park, avspark 16.00

Blackburn-manager Paul Ince er linket med den ledige jobben som Newcastle-sjef etter bare fire kamper i sin nye jobb, men klubben har bedt Mike Ashley og co om å holde fingrene av fatet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Robbie Fowler har signert en tre måneders kontrakt med hjemmelaget, og kan gå rett inn i troppen til oppgjøret mot Arsenal. Andre Ooijer, Vince Grella og David Dunn er alle ute.

Samir Nasri vil bli testet før kampstart, mens Mikael Silvestre er usikker til kampen for Arsenals del. Carlos Vela kan bli hvilt etter tilbakekomsten fra landslagssamling, mens Tomas Rosicky, Abou Diaby, Amaury Bischoff og Eduardo alle er skadet.

Theo Walcott kan bli belønnet med benken etter tre scoringer for England mot Kroatia i midtuken.

Fulham - Bolton

Craven Cottage, avspark 16.00

For Fulham kan Andy Johnson enedelig få sin debut mot Bolton. Når han er frisk igjen har derimot spisspartner Bobby Zamora pådratt seg en kneskade, men han skal testes tett opp mot kampstart for å se om han kan delta.

Diomansy Kamara og Leon Andreasen er skadet for Roy Hodgsons mannskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bolton har ikke vunnet på Craven Cottage i Premier League på 56 år. Foran ettermiddagens oppgjør er Ricardo Gardner usikker, mens Johan Elmander og Matt Taylor definitivt ser kampen fra tribuneplass.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gary Cahill er suspendert til ettermiddagens oppgjør i Sør-Øst London.

Newcastle - Hull City

St. James´ Park, avspark 16.00

Etter en turbulent periode siden sist er assistenttrener Chris Houghton klar til å styre Newcastle mot Hull. Kevin Keegan er som kjent borte, og Houghton trer dermed fram til en erstatter er funnet.

Skadeproblemene er store for the Magpies. Habib Beye og Jonas Gutierrez er usikre, mens Obafemi Martins, Mark Viduka, Damien Duff, Claudio Cacapa, Andrew Carroll og Jose Enrique alle er ute. På toppen av det er Alan Smith ikke i kampform og Joey Barton soner en seks kampers karantene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er varslet fem protester mot eier Mike Ashley i sentrum av byen og rundt stadion i forbindelse med dagens kamp.

Hull håper å ha George Boateng og Anthony Gardner tilbake fra skader når de besøker Newcastle i ettermiddag. Boateng har vært skadet siden sesongpremieren, mens Gardner var sårt savnet i midtforsvaret da Hull tapte 5-0 mot Wigan sist. Sam Ricketts er også tilbake.

Spissen Marlon King er utleid fra Wigan og spilte derfor ikke oppgjøret mot klubben som eier ham sist, men er tilbake i dag. Kamil Zayatte og Paul McShane kan få sine debuter i ettermiddag. Daniel Cousin er suspendert.

Portsmouth - Middlesbrough

Fratton Park, avspark 16.00

Portsmouth har ikke scoret hjemme på de fire siste oppgjørene i Premier League, mens Boro har vunnet fire av de fem siste i serien.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nadir Belhadj og Kanu kan sesongdebutere for Pompey, men etter den flotte 3-0 seieren borte mot Everton sist kan det bli vanskelig å spille seg til en plass i startoppstillingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Harry Redknapp håper at Jermain Defoe fortsetter storspillet fra sist, og at samarbeidet med Peter Crouch på topp vil bære frukter igjen. Niko Kranjcar, Jerome Thomas og Glen Little er alle skadet.

Middlesbrough har månedens manager fra august på sidelinjen. Gareth Southgate fikk utmerkelsen for lagets fine start og gode spill i sesonginnledningen. Boro stiller uten Tuncay og Mohamed Shawky til ettermiddagens kamp, etter at de begge kom skadet hjem fra samling med sine respektive moderland. I tillegg er David Wheater usikker, men Jeremie Aliadiere og Julio Arca kanskje returnerer.

West Bromwich Albion - West Ham United

The Hawthorns, avspark 16.00

Dersom hjemmelaget taper i dag er det deres verste start på en Premier League-sesong noensinne. For å forhindre dette er det til hjelp at Abdoulaye Meite sannsynligvis er klar igjen etter skade i midtforsvaret, mens James Morrison også forventes å tre i drakten etter sitt avbrudd. Høyreback Gianni Zuiverloon er usikker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarerne Ryan Donk og Jonas Olsson kan debutere for WBA etter overgangene i forrige måned.

For West Ham har det vært trøblete tider mens landslagene i Europa har vært samlet. Alan Curbishley gikk av som manager, og inn har Gianfranco Zola kommet. Den ferske Premier League-manageren har aldri før trent et klubblag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Zola kan gi Walter Lopez, David Di Michele og Herita Ilunga sine første opptredener i West Ham-drakten, og samtidig er Matthew Etherington og James Tomkins begge tilbake. Daniel Gabbidon, Kieron Dyer, Jonathan Spector og James Collins er imidlertid skadet.

Wigan Athletic - Sunderland

JJB Stadium, avspark 16.00

Wigan og Steve Bruce håper at mannskapet skal ta sine første seks poeng på to kamper på et år med seier mot Sunderland. Manageren fikk Maynor Figueroa, Wilson Palacios, Antonio Valencia og Amr Zaki tilbake fra landslagssamling så sent som i går. Jason Koumas skaper også hodebry for Bruce etter at han sto over Wales´ kamp mot Russland med en ankelskade.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Emile Heskey imponerte for England i uken som har gått og det er en god nyhet sammen med beskjeden om at Kevin Kilbane er klar for spill med sin spesiallagde maske. Den skal beskytte Kilbanes kjeveben som brakk da Wigan slo Hull 5-0 sist. Erik Edman er fortsatt skadet for Wigan.

Roy Keane kan la Anton Ferdinand og George McCartney få sine debuter i ettermiddagens oppgjør. Den finske midtbanespilleren Teemu Tainio kan også returnere etter skade, men kaptein Dean Whitehead sliter med hofteproblemer og er usikker.

Michael Chopra er suspendert, mens Dwight Yorke, Kenwyne Jones og Martyn Waghorn alle er skadet.

Manchester City - Chelsea

City of Manchester Stadium, avspark 18.30

Chelsea har vunnet de siste seks oppgjørene mellom disse to lagene, uten å slippe inn et eneste mål. Manchester City-manager Mark Hughes håper at nysigneringen Robinho kan få sin debut og gjøre noe med den statistikken. Han har bare én trening bak seg med City etter £32,5 millioner overgangen fra Real Madrid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den argentinske forsvareren Pablo Zabaleta kan også få sin debut i dagens kveldskamp, mens Micah Richards kan returnere etter en skulderskade. Ellers for City er Michael Johnson usikker, mens Martin Petrov, Benjani Mwaruwari, Darius Vassell og Valeri Bojinov alle er ute.

Luis Felipe Scolari håper å kunne gi Didier Drogba sine første spilleminutter for sesongen etter å ha uttalt i uken som har gått at han kanskje kan spille 45 minutter mot City. Også John Obi Mikel er tilbake. Månedens spiller, Deco, er også klar etter at han scoret for Portugal mot Danmark i midtuken - i en kamp danskene vant på overtid på dramatisk vis.

På den negative siden er Michael Essien ute i potensielt sett seks måneder etter at han pådro seg en kneskade med landslaget. Den tyske midtbanedirigenten Michael Ballack er også ute.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag:

Stoke City - Everton

The Britannia Stadium, avspark 14.30

Steve Simonsen kan sesongdebutere i Premier League mot sin gamle klubb i søndagens eneste oppgjør. Han kom gratis til Stoke før sesongen etter seks år i Liverpool-klubben. Han kan få sin debut på søndag på bekostning av en skadet Thomas Sørensen.

Stoke vil måtte klare seg uten Amdy Faye. Han soner karantene etter utvisningen mot Middlesbrough sist.

Evertons skadeliste er fortsatt lang som et ondt år. Joseph Yobo, Louis Saha, Steven Pienaar, Tony Hibbert, Tim Cahill, James Vaughan og Andy Van Der Meyde er alle ute. Sistemann på listen er Lars Jacobsen som fikk skulderen ut av ledd da han spilte for Danmark i midtuken, og skaden vil holde ham på sidelinjen i tre måneder. I tillegg er Sedungo Castillo og Jack Rodwell usikre.

Ellers kan Marouane Fellaini få sin debut etter £15 millioner overgangen fra Standard Liege.

Runden fullføres mandag kveld med oppgjøret Tottenham - Aston Villa fra White Hart Lane. Avspark i den kampen er 21.00.