KONSERT: Sonic Youth, Enga Scene, Øyafestivalen – Middelalderparken, Oslo, torsdag 7. august 2008Treffsikre veteraner

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pAlternativrockerne i Sonic Youth gjorde en god figur på Øya.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Thurston MooreThurston Moore

Til tross for at Sonic Youth har holdt fortet som et av verdens ledende band på indie/alternativ-scenen i hele 27 år, gjorde de bare sin tredje Oslo-konsert da de spilte på Øya - etter eget ønske - torsdag kveld. Siste besøk var også lagt til Øyafestivalen, men da innfridde ikke New York-bandet helt. Det gjorde de denne gang.

Med Thurston Moore, Kim Gordon og Lee Ranaldo som bandets ubestridte lederstjerner, kom de denne gang til en fullspekket arena da de inntok Enga Scene klokken 19.40. Sonic Youth spilte i godt over en time, og maktet med sin ikke altfor utadvendte stil å få publikum med seg på notene gjennom det meste av settet sitt.

Forrige gang Sonic Youth spilte på Øya (i 2005, red.anm.) gjorde de ikke mer enn jobben sin først og fremst for menigheten bestående av deres mest ihuga fans. Men denne grå torsdagskvelden i august 2008 var de amerikanske indiekongene langt mer utadvendte på scenen og ga mer av seg selv, samtidig som de på underlig vis klarte å kommunisere med folkemassen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Veteranenes foreløpige seneste utgivelse «Rather Ripped» er to år gammel, og dermed så var fokuset satt på backkatalogen som inneholder noe for enhver smak. I det minste med tanke på alle indiehuene som hvert år dominerer Øyafestivalen i større grad enn de menige rockerne som vi gjerne ser på andre festivaler.

Sonic Youth har en massiv katalog å lene seg på, men kveldens forestilling var ikke preget av det minst tilgjengelige låtmaterialet. For det er det også nok av hvis vi dykker ned i bandets diskografi.

Konkludert ble dette en god konsert med Sonic Youth, som overgikk forrige Øya-besøk med solid margin.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden