KONSERT: Animal Collective, Amfiscenen, Hovefestivalen – Tromøy, mandag 23. juni 2008Dyrisk i natteskogen

Dyrisk i natteskogen
Dyrisk i natteskogen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med sitt lysshow på scenen kunne ikke Animal Collective spilt på andre tider enn på nattetid. Hvilket de også gjorde på Hovefestivalen i natt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stilig, men kanskje vel massivt?Stilig, men kanskje vel massivt?

New York-bandet Animal Collective inntok Amfiscenen i skogholtet på Tromøya klokken ett natt til tirsdag. Med sitt massive låtmateriale illustrert av de like massive lyseffektene, kunne ikke bandet spilt på andre tider av døgnet, og knapt nok heller ingen andre scener på Hovefestivalen.

Amfiscenen som ligger midt i skogen ligger så langt fra allfarvei at Animal Collectives vegg av lyd knapt nok forstyrret naboene til festivalområdet, samtidig som omgivelsene viste seg som sjelden effektive der de bidro til å skape en trolsk stemning i den iskalde sommernatta.

Dette uvanlig effektive bandet, som har holdt det gående siden 2000 og siden da lagt ni album bak seg, serverer et unikt lydbilde både på plate og fra scenen. I nattens mulm og mørke kom deres rocka og til dels støyende elektronika til sin rett.

Formelen til Animal Collective fungerer i utgangspunktet godt, men i likhet med et annet band som i perioder har lagt seg på tilsvarende uttrykk, Primal Scream rundt årtusenskiftet, kommer følelsen av overdose snikende allerede etter et par låter. Og spesielt i konsert- og festivalsammenheng, minner dette etter hvert mer om øretortur enn om musikalsk nytelse.

Selv om Animal Collective normalt sett både er et gøyalt og treffsikkert band, ble gårsdagens konsert på Hovefestivalen hakket for overdimensjonert. Det var med andre ord helt nødvendig å hvile ut etter amerikanernes maktdemonstrasjon på Amfiscenen i natt. Øresusen som fulgte til tross for øreplugger stjal likevel mye av nattesøvnen, og etter Hovefestivalens første dag er det først og fremst Animal Collective som må ta skylden for det.


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her