- Vest Tank løy om avfall

- Vest Tank løy om avfall
- Vest Tank løy om avfall
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vest Tank i Gulen løy om hvilken type avfall de behandlet på tankanlegget som eksploderte i fjor, mener Statens forurensningstilsyn (SFT).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergen (NTB): Bjørn Bjørnstad i SFT sier til NRK at dette er avdekket under den pågående politietterforskningen. Bedriften skal ha håndtert giftig svovelavfall, uten å ha tillatelse til det.

– Vi spurte jo eksplisitt om dette, og fikk da et svar fra bedriften som altså nå viser seg å være feil. Det ser ut som om bedriften har forsøkt å lure myndighetene her, sier Bjørnstad.

Anmeldt

SFT har nå meldt Vest Tank til politiet.

– Vi mener bedriften har opptrådt uaktsomt, og at det har vært med på å resultere i eksplosjonen i fjor, sier Bjørnstad.

Økokrim gransker nå saken, som tidligst vil være avsluttet i løpet av juli.

Det lyktes ikke NTB lørdag å komme i kontakt med tidligere daglig leder i Vest Tank Jostein Berland eller selskapets styreleder Trond Emblem.

Helseplager

Eksplosjonen ved Vest Tanks anlegg i Gulen skjedde 24. mai i fjor og ødela to tanker med avfallsstoffer. Ingen ble alvorlig skadd, men flere hundre personer i området fikk helseplager.

Folkehelsinstiuttet kom fram til at det var den vonde lukten i området som var årsaken til helseplagene. Folk ble uvel, kvalme og fikk hodepine. (©NTB)