by:Larm: Charlotte & The Co-Stars, John Dee – Oslo, lørdag 23. februar 2008Støvete og dekadent

Støvete og dekadent
Støvete og dekadent
Artikkelen fortsetter under annonsen

Charlotte innfridde stjerneforventningene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter ha hatt en hit på Svisj med videoen «Hi Ho Silver» var forventningene til Charlotte & The Co-Stars høye. Veldig høye, for Hi Ho Silver er ikke noe mindre enn en vanvittig bra låt. Spørsmålet var da om resten av materialet holdt samme høye standard.

Da Charlotte gikk på scenen halv ni lørdag kveld var John Dee stappfullt. Hvilket betyr at det var bortimot 400 mennesker på plass for å sjekke ut Norges nye støvete landeveisrocker. Selvsagt gikk det et obligatorisk yeah gjennom publikum når Charlotte introduserte «Hi Ho Silver» som tredjesang, det var vel den de fleste hadde ventet på, men resten av repertoaret stod fjellstøtt på egne ben.

Charlotte & The Co-Stars har fått produsenthjelp av Frode Jacobsen (Madrugada) og Alex Kloster-Jensen (Ricochets, My Midnight Creeps) i studio. Ikke så rart egentlig med tanke på at bandet legger seg i det samme seige, melankolske landskapet som Madrugada og Ricochets.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det som skiller bandet fra henholdsvis Madrugada og Ricochets er at Charlotte ikke dyrker melankolien for melankoliens skyld. For å beskrive Charlotte & The Co-Stars er det enkelt å ty til klisjeer som støvete landeveier og mørke barer, men det er ikke uten grunn. Bandet har en noir-nerve og en edge som gjør at dette er et gjeng man bør følge med på i fremtiden. Kanskje til og med mer nerve enn storebrødrene Madrugada og Ricochets.

Charlotte & The Co-Stars er melankolsk uten at det blir håpløst, skittent uten at det blir møkkekte og mørkt uten at det blir svart. Jada, musikken skaper assosiasjoner til sene dekadente kvelder i mørke barer på grensen mellom Arizona og New Mexico, men dette er et uttrykk bandet selv etterstreber, så vi våger oss på følgende påstand:

Charlotte tømmer glatt Mescal-flaska alene. Og hun spiser ormen etterpå.

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her