by:Larm: Sigh & Explore, Parkteatret, Oslo – torsdag 21. februar 2008Full pedal

Artikkelen fortsetter under annonsen

Første band ut på Parkteatret scene på den først offisielle by:Larm-dagen var Zoom-vinnerne Sigh & Explore.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Zoom-vinnerne ga full pinne på sin første by:Larm-konsertZoom-vinnerne ga full pinne på sin første by:Larm-konsert

Dette unge bandet har bygget seg opp litt av et rykte for sine screamo/hardcore-show. Noe også det tilstedeværende publikumet synes å ha registrert i forkant. I alle fall synes forventningene å være noe avmålte, men det er slett ikke sikkert de forlot lokalet overbevist om å ha oppdaget det neste store navnet på den norske hardcore-scenen.

Forklaringen kan ligge i bandets låtutvalg og sceneopptreden, frontet av gruppens dominerende og skrikende vokalist, med sine ville fakter. Musikken fungerer bedre på EP-utgivelsen «¡O Bailan Todos O No Bailan Nadie!» som de slapp i fjor. Fra scenekanten føltes dette låtmaterialet mest som en uendelig lang låt med overdøvende og til dels irriterende skrikende vokal. Sigh & Explore følger antageligvis denne snevre sjangerens rammer, men det alene er nok ikke nok til å løfte dette bandet opp og frem.

Gjennom det 30 minutter lange settet maktet ikke Sigh & Explore å overbevise musikalsk, og faktene på scenen virket alt annet enn innøvd. Dette er ikke nødvendigvis spesielt viktig, men her falt det ikke positivt ut på skalaen. At sceneoppvisningen var energisk fra skal ingen kunne ta fra dem, men den var samtidig noe amatørmessig.

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her