Flere navn til festivalsesongen

Flere navn til festivalsesongen
Flere navn til festivalsesongen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et nytt år og nye utfordringer på festivalfronten står for døren. I går løftet by:Larm, Bergenfest og Øya alle på sløret og avslører nye navn på programmene sine for neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spiller på by:Larm (Foto: EMI Music)Spiller på by:Larm (Foto: EMI Music)

Blant Norges mange festivaler, er by:Larm først ute og går av stabelen allerede i februar. I forrige måned ble det klart hvilke demoband som får æren av å spille på by:Larm i Oslo fra 21. til 23. februar, mens de følger opp tråden fra tidligere år med å invitere en rekke artister fra øvrige nordiske land.

by:Larm ønsker å være et utstillingsvindu for alle skandinaviske up-&-coming-artister mot resten av den store verden, og derfor har de trålet musikkmiljøer i våre naboland og funnet hele 17 fantastiske artister/band som helt klart vil markere seg både i Norge og internasjonalt i tiden som kommer, skriver de i en pressemelding.

Satser nordisk
Bookingansvarlig Runar Eggesvik er henrykt over å kunne presentere kremen av nye skandinaviske artister og band, i tillegg til noen spennende artister fra Færøyene og Finland også:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- I år har interessen fra nordiske artister som ønsker å spille på by:Larm eksplodert, sier han.

De som er kommet til på programmet er: Fra Sverige: First Floor Power , Kocky , Anna Järvinen , Salem Al Fakir , Slagsmålsklubben , Kleerup , Lykke Li og Looptroop , fra Danmark: Veto , The Floor Is Made Of Lava , The Fashion , The Kissaway Trail , Afenginn og As In Rebekkamaria , fra Finland: Stalingrad Cowgirls og Lapko , og fra Færøyene: Boys In A Band.

Det viser at fjorårets satsing på kun nordiske artister var en suksess, noe som har styrket vårt ry som Skandinavias viktigste musikkfestival.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi fikk inn over fire hundre påmeldinger fra Danmark og Sverige alene før demofristen gikk ut i september, og kunne velge fra ekstremt lovende unge demoband til mer etablerte artister.

By:Larm har i første omgang valgt ut et kobbel artister som vi vet er knallgode liveartister, noen har allerede overbevist på norske og nordiske klubbscener og mange av disse kommer vi til å se på neste års festivaler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spiller på Bergenfest (Foto: Bergenfest)Spiller på Bergenfest (Foto: Bergenfest)

Soullegender til Bergen I Bergen går Bergenfest av stabelen i tidsrommet 29. april til 3. mai 2008, og de første internasjonale navnene på plakaten ble også avslørt i går. Amerikanske Blind Boys Of Alabama , gospel- og soullegendene Mavis Staples fra The Staple Singers og Solomon Burke , samt den tyske kabaret- og improvisasjonsmusikeren Ute Lemper er alle klare for å underholde bergensere i vårsolen når den tid kommer.

I perioden 5. til 9. august 2008 er det igjen klart for Øyafestivalen i Middelalderparken, og også her avsløres noen nye navn til neste års program.

- Vi har i flere måneder vært ute og reist for å sjekke ut nye internasjonale artister og vi har luska rundt på konsertsteder her hjemme. Reisene har tatt oss til konserter med langt over 100 band på festivaler i blant annet Canada, USA, England og Spania, skriver de i en pressemelding.

Norsk i Middelalderparken Til Middelalderparken kommer blant andre amerikanske Okkevil River (som for øvrig spiller på John DEE i Oslo førstkommende lørdag; 1. desember), Zoom- og Alarmprisvinner Ida Maria , hardcorebandet Sigh & Explore , nykommeren Silje Nes (som nylig har fått internasjonal platekontrakt med det anerkjente selskapet Fat Cat) og den plateaktuelle DJ- og klubbmusikeren DiskJokke.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Spiller på Øya (Foto: Jagjaguwar)Spiller på Øya (Foto: Jagjaguwar)

- Øyas bookingfolk sitter med korta tett til brystet, men slipper de første navna allerede nå. Om ikke lenge vil vi være klare til å slippe enda flere musikalske godbiter og overraskelser fra utlandet til Øyafestivalens program. I 2008 vil vi videreføre vår sterke linje med å være den store norske festivalen som satser mest og breiest på ny norsk musikk. Det er med andre ord ingen grunn til å nøle med å komme seg på sommerens heftigste musikkfest, heter det videre i pressemeldingen.

For ytterligere informasjon om festivalene, artistene som spiller der og fremtidige programoppdateringer:

by:Larm: www.bylarm.no
Bergenfest: www.bergenfest.no
Øyafestivalen: www.oyafestivalen.com

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lyttelua her

Les Retrohue her